OnePlus-telefoons krijgen 4 jaar maandelijkse updates in 2020 [Exclusief]

OnePlus-telefoons krijgen 4 jaar maandelijkse updates in 2020 [Exclusief]

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus-updatebeleid

Er is bij OnePlus veel onenigheid over het updatebeleid van het bedrijf, dat vertelt een bron aan Androidworld. Met de Pro-versies lanceert OnePlus meer telefoons dan voordien en met de huidige werkwijze van de ontwikkelaars schiet het updateproces niet voldoende op, en dat brengt fouten tot gevolg. Sommige updates zijn instabiel, ze komen met vertraging en de communicatie verloopt niet altijd naar behoren, bevestigt onze bron.

De lat hoog leggen

Het Chinese bedrijf legt de lat ook hoog voor zichzelf in vergelijking met wat de meeste andere bedrijven presteren. OnePlus pakte dit jaar sneller dan ooit tevoren uit met een update naar Android 10 voor zijn vlaggenschepen. De OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro konden sinds september al rekenen op een Android 10-update en de OnePlus 7T was de eerste nieuwe telefoon die met Android 10 uit de doos kwam.

OnePlus 7T Pro McLaren-editie

Al vertelt dat ook niet het hele verhaal over het updatebeleid van OnePlus. De Android 10-update voor de OnePlus 7-reeks werd na het verschijnen teruggefloten om hem een maand later opnieuw te lanceren. Hetzelfde lot stond de update voor de OnePlus 6 en OnePlus 6T te wachten. Die werd na het opduiken van de eerste fouten gepauzeerd om dan op 4 december terug beschikbaar te zijn.

Vier jaar updates

Onze bron bevestigt dat OnePlus niet bij de pakken blijft zitten en dat het bedrijf ervan overtuigd is dat het beter moet. De komende maanden gaat OnePlus zijn werkwijze voor het updaten van toestellen verbeteren, zodat het werkproces per telefoon versneld wordt.

Foto van de OnePlus 7T Pro

Zoals we al eerder hebben gemeld wil OnePlus zijn updatebeleid vervolgens verbeteren om telefoons vier jaar lang van beveiligingsupdates en drie jaar van versie-updates voorzien. Het bedrijf van CEO Pete Lau wil dat vanaf 2020 doen, en daarbij zal OnePlus toestellen ook maandelijks van een nieuwe beveiligingsupdate voorzien. Vandaag gebeurt dat nog tweemaandelijks.

Het is nog niet duidelijk of het nieuwe updatebeleid ook voor de huidige OnePlus-telefoons geldt of pas met de volgende generatie, de OnePlus 8-reeks wordt aangekondigd. Wat denk jij van de verwachte updateplannen van OnePlus voor 2020. Vind jij vlotte update-ondersteuning belangrijk of vind jij het huidige beleid prima? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk