NVIDIA SHIELD: console met Android TV en streamingdienst voor games

NVIDIA SHIELD: console met Android TV en streamingdienst voor games

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

NVIDIA SHIELD met Android TV

Als normale Android TV box doet SHIELD het al erg goed wat betreft specificaties. Uiteraard draait het apparaat op een eigen chipset en wel de nieuwe Tegra X1-chipset. Deze werd afgelopen januari op de CES in Las Vegas gepresenteerd als opvolger van de huidige Tegra K1-chipset en is weer een stuk krachtiger. De NVIDIA X1 bevat een Maxwell GPU met 256 cores en 8 rekenkernen. Vier rekenkernen zijn gebaseerd op de Cortex A57-architectuur, terwijl de vier andere Cortex A53-rekenkernen bevatten.

Voor de rest is de SHIELD uitgerust met 3 GB werkgeheugen en is in staat om beelden met 60 frames per seconden en een resolutie van 4K weer te geven. Er is 16 GB intern geheugen in het apparaat te vinden, maar via een microSD-kaartslot is dit uit te breiden met kaartjes van maximaal 128GB. WiFi-ac en Bluetooth 4.1 zijn ook aanwezig, evenals een gigabit-ethernet-aansluiting, één HDMI 2.0-poort, twee USB 3.0-poorten en een microUSB-poort.

Het apparaatje meet 210 bij 130 bij 25 mm en heeft een gewicht van 654 gram.

Lees ook: CES: NVIDIA presenteert Tegra X1-chipset

Android TV

Natuurlijk kun je met de NVIDIA SHIELD hetzelfde doen als alle andere set-top-boxen die op Android TV draaien, zoals het streamen van content of Android-games spelen, maar de SHIELD kan veel meer. De huidige controller van de SHIELD Tablet is ook te koppelen aan de SHIELD, zodat gamen nog intenser worden en er zal ook een optionele afstandsbediening op de markt verschijnen.

Daarnaast is het apparaat voorzien van Android TV, de aangepaste versie van Android voor televisies en set-top-boxen.

NVIDIA GRID

De GRID-gamingservice is ook aangepakt en biedt nu nog meer content en verschillende soorten abonnementen. Met deze dienst kun je PC-games vanuit de cloud naar een SHIELD-device streamen. Waar de dienst nu games kan streamen tot een resolutie van 720p met 30 frames per seconde, zal het binnenkort mogelijk zijn om games te streamen in een resolutie van 1080p met 60fps. Hiervoor moet een maandelijks bedrag worden betaald, maar prijzen zijn nog niet door NVIDIA bekendgemaakt. Het bedrijf stelt ook dat games als ze worden uitgegeven op PC of consoles ook direct via GRID te spelen zijn.

Beschikbaarheid

De NVIDIA SIHELD set-top-box zal vanaf mei in de Amerikaanse winkels liggen voor een prijs van $ 199. Voor deze prijs, omgerekend een kleine € 180, krijg je ook een SHIELD-controller bijgeleverd. Of we dit apparaat ook in Europa gaan zien is nog onbekend. De Tegra Note-tablet van het bedrijf was moeilijk verkrijgbaar, terwijl de SHIELD Tablet hier wel door NVIDIA zelf werd verkocht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk