Nuu Mobile is nieuw in Nederland en brengt vier smartphones uit

Nuu Mobile is nieuw in Nederland en brengt vier smartphones uit

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Nuu Mobile

Het bedrijf laat in een persbericht weten dat het vorig jaar ruim 10 miljoen toestellen heeft verkocht en nu uit te willen breiden naar Nederland en België. Het relatief jonge smartphonemerk is ook al actief in China, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan, India en Italië, en nu is het de beurt aan Nederland. Nuu Mobile claimt als smartphonemerk op nummer 3 te hebben gestaan in de Chinese markt en dat hij zich vervolgens snel heeft uitgebreid over de rest van de wereld.

Volgens de fabrikant komt een groot deel van het succes door de afwezigheid van bloatware of vooraf geïnstalleerde apps op zijn toestellen. Daarnaast zou Nuu’s geloof in samenwerking met lokale distributeurs en fabrieken een grote rol spelen, gezien de snellere levertijd en de mogelijkheid om snel defecte telefoons te repareren. Nuu Mobile biedt op elk model 2 jaar garantie en Nederlandse ondersteuning.

Nuu Mobile

Nuu heeft een aanbod aan toestellen die alle onder de driehonderd euro geprijsd zijn. Voorlopig worden er vier verschillende modellen verkocht in Nederland: de M2, M3, G3 en G3 Red. Ook zal er waarschijnlijk binnenkort een vijfde telefoon komen, de G4. De Nuu Mobile G4 zal op MWC 2019 worden gepresenteerd, maar of deze beschikbaar zal zijn ons land is nog onduidelijk. Hieronder de telefoons die nu verkocht worden via Bol.com.

Nuu Mobile G3 en G3 Red

De Nuu Mobile G3 is momenteel het beste toestel dat het bedrijf te bieden heeft op onze markt. De G3 draait op een Helio P25 octa-core-processor in combinatie met 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen dat uit te breiden is tot 256 GB. Het scherm betreft een 5,7 inch HD-display met een beeldschermverhouding van 18:9. Aan de achterkant bevindt zich een 13MP + 5MP dubbele camera-setup, en ook aan de voorkant is een 13MP-sensor geplaatst. Verder bevat het toestel een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning en een 3000 mAh-batterij.

De Android-versie die erop staat is flink verouderd; je zal het moeten doen met het uit 2016 afkomstige Android 7.1.1 Nougat. Echter, je kunt ook gaan voor de Nuu Mobile G3 Red, welke dezelfde specificaties als de reguliere variant bevat, behalve als het gaat om de Android-versie. De rode variant van de G3 loopt namelijk op Android 8.0 Oreo. Niet alleen de firmware is verouderd, ook het ontwerp lijkt met zijn dikke bezels vrij gedateerd te zijn. Voor dit alles betaal je een prijs van 199 euro.

Nuu Mobile G3

Nuu Mobile M2 en M3

Het bedrijf biedt ook nog twee goedkopere opties, namelijk de M2 en M3. De M2 heeft een 5 inch HD-scherm, 2/3 GB werkgeheugen en bevat 16/32 GB aan opslagruimte. Het toestel wordt aangedreven door een MediaTek MT6737 quad-core processor en heeft een accucapaciteit van 2400 mAh. Ook dit toestel draait op een verouderde Android-versie, namelijk 7.0 Nougat. Voor dit alles hangt echter een prijskaartje van slechts 60 euro. Voor 19 euro meer heb je de M3 met 16 GB opslagruimte, welke zowel dezelfde processor en Android-versie bevat als de M2. Het scherm van de M3 is echter 0,5 inch groter dan zijn kleinere broertje en ook de accucapaciteit ligt iets hoger, namelijk 3200 mAh. Verder lijken de toestellen vrijwel identiek aan elkaar te zijn.

Nuu Mobile M2 en M3

De bovengenoemde toestellen staan op de Nederlandse site van Nuu Mobile en zijn nu verkrijgbaar op Bol.com. Op MWC 2019 wordt de G4 gepresenteerd, welke op Android 9.0 Pie zal lopen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk