Nokia 8.1 ontvangt Android 11-update in Nederland

Nokia 8.1 ontvangt Android 11-update in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

HMD Global heeft in maart aan Androidworld laten weten dat de Nokia 8.1 diezelfde maand volgens planning de update naar Android 11 zou krijgen. Dat is helaas niet gelukt, maar de update komt nu wel binnen op de Nokia 8.1.

Update 20/04/2021: De Android 11-update voor de Nokia 8.1 is nu in Nederland beschikbaar. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Android 11 voor de Nokia 8.1

HMD Global, het bedrijf dat sinds 2016 Nokia-telefoons maakt, lanceerde de Nokia 8.1 in december van 2018 als een midrange telefoon met sterke eigenschappen voor een interessante prijs van 399 euro. De telefoon werd gelanceerd met Android One gebaseerd op Android 9.0 Pie en ontving in oktober van 2019 de update naar Android 10.

Naar aanleiding van een vraag van Androidworld-lezer Martin hebben we HMD Global Europa gevraagd wanneer Nokia 8.1-eigenaren de Android 11-update kunnen verwachten. Het bedrijf kon ons vertellen dat de Android 11-update op de planning staat om in maart in Nederland en België uitgerold te worden. De update heeft vertraging opgelopen en wordt nu wel uitgerold naar de Nokia 8.1, laat Martin weten.

Gerelateerde artikelen

In de update naar Android 11 kunnen Nokia 8.1-eigenaren nieuwe functies verwachten, zoals de aangepaste privacyfunctionaliteiten, extra themamogelijkheden, de zogenoemde Bubbles-notificaties en het aangepaste notificatiepaneel. Wil je nog eens alle nieuwe functies van Android 11 nalezen, bekijk dan gerust onze samenvatting van de belangrijkste vernieuwingen. Vergeet niet om ook een kijkje te nemen bij de functies die wel in Android 11 aanwezig zijn, maar minder aandacht kregen van het grote publiek.

Nokia 8.1 ontvangt Android 11-update in Nederland

De Nokia 8.1 heeft een 6,18 inch PureDisplay-scherm met een resolutie van 2246 bij 1080 pixels en wordt aangedreven door de Snapdragon 710-processor. De middenklasser beschikt over 4 GB werkgeheugen, 64 GB opslag en een 3.500 mAh-accu. Verder is er een 12MP hoofdcamera, een 13 MP secundaire camera die dient als dieptesensor en een 20 MP selfiecamera.

Heb jij de update naar Android 11 al ontvangen op je Nokia 8.1? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Nokia? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Nokia 8.1 ontvangt Android 11-update in Nederland

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk