Bèta voor Nokia 8 met Android 8.1 Oreo van start

Bèta voor Nokia 8 met Android 8.1 Oreo van start

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android en de Nokia 8

Het eerste high-end toestel van Nokia, de Nokia 8, kwam op 16 augustus ter wereld met daarbij Android 7.1.1 Nougat als besturingssysteem. Niet lang daarna kwam HMD Global, licentiehouder en producent van het merk Nokia, met de belofte dan alle Nokia-toestellen zouden worden voorzien van Android 8.0 Oreo en het nog niet aangekondigde Android P. Deze belofte werd in oktober van 2017 deels ingelost. Het bedrijf startte een bètaprogramma (beta labs) voor de Nokia 8 waar Android 8.0 kon worden getest. Een maand later werd de definitieve uitrol van Oreo voor de Nokia 8 gestart.

HMD Global is niet van plan om het hier voor nu bij te laten, integendeel. Juho Sarvikas, Chief Product Officer binnen HMD, laat via Twitter weten dat het bètaprogramma voor de Nokia 8 weer van start is gegaan en wel met Android 8.1 Oreo. Deze versie werd vanaf 5 december beschikbaar gesteld voor Pixel- en Nexus-toestellen en als we hetzelfde schema kunnen aanhouden als die van Android 8.0, dan kunnen Nokia 8-eigenaren volgende maand de definitieve uitrol van deze Androidversie verwachten. Hier kunnen veel fabrikanten een puntje aan zuigen.

Nieuwe functies en kaas

Nieuw in deze Androidversie is de mogelijkheid om het accuniveau van Bluetooth-apparaten te zien op je smartphone, een aangepast instellingenmenu en navigatietoetsen die minder van je accu vergen. De beveiligingsupdate van januari wordt ook nog eventjes meegeleverd. Sarvikas laat in de tweet tevens weten dat er een fix is voor de hamburger-emoji waarbij de plak kaas boven nu op de burger zit. Zoals het hoort. We kunnen gerust slapen.

Androidworld-lezers hebben ons al getipt over het binnenhalen van de nieuwste bèta op hun Nokia 8. Hebben jullie hem al geïnstalleerd?

Deelnemen aan de bèta

Heb je een Nokia 8 en ben je niet vies van nieuwe firmware testen? Ga dan naar deze site om je aan te melden voor de bèta. Na registratie moet het IMEI-nummer van je Nokia 8 gecontroleerd worden en kun je worden toegelaten. Dan ontvang je de eerste OTA-update met de nieuwste firmware gebaseerd op Android 8.1 Oreo.

Feedback kun je achterlaten in de Feedaback-app die op elke Nokia te vinden is. Er is natuurlijk ook een optie om uit het programma te stappen. Je toestel zal dan weer naar Android 8.0 gezet worden.

Bedankt voor de tip Hans!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk