Dit is het nieuwe logo van Facebook, straks ook te zien in WhatsApp en Instagram

Dit is het nieuwe logo van Facebook, straks ook te zien in WhatsApp en Instagram

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Facebook-logo

Facebook was vorig jaar verwikkeld in verschillende controversies, met als grootste en bekendste de privacyschending door Cambridge Analytica. Sindsdien doet het bedrijf inspanningen om zijn naam te zuiveren, en CEO Mark Zuckerberg verkondigde een focus op privacy. Als kers op de taart trakteert het bedrijf zichzelf nu op een nieuw logo dat het onthult in een blogbericht.

Dit is het nieuwe logo van Facebook, straks ook te zien in WhatsApp en Instagram

Het nieuwe logo bestaat volgens het Amerikaanse bedrijf uit een eigen lettertype en de bedoeling is dat het logo in de eerste plaats "transparantie" uitstraalt. Facebook stelt ook dat het zijn bedrijfslogo voortaan zal tonen in de interface van al zijn apps, want binnenkort zal in WhatsApp en Instagram de vermelding 'Van Facebook' te zien zijn. Facebooks logo krijgt daarbij een paarse gradiëntkleur in Instagram en een effen groene en blauwe kleur in respectievelijk WhatsApp en Facebook.

Eenmaking van apps

Facebook wil gebruikers bewust maken dat WhatsApp, Instagram en Facebook door hetzelfde bedrijf zijn ontwikkeld en dat eenzelfde team vaak aan verschillende apps werkt door de gedeelde infrastructuur. Dat zegt Facebooks chief marketing officer Antonio Lucio. 'Van Facebook' zal ook onder meer te zien zijn op de websites en apps van Oculus en de nieuwe digitale Calibra-munt van het bedrijf.

Nieuw logo Facebook

Het is een goede zaak dat Facebook voortaan zijn logo in alle apps zal tonen, want veel gebruikers zijn zich er nog steeds niet bewust dat Instagram en WhatsApp deel uitmaken van Facebook. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Pew Research Center. Gezien Facebooks geschiedenis met de vele privacyschandalen lijkt zo'n duidelijke associatie wel wenselijk. De nieuwe vermelding kan helpen bij die bewustmaking, maar of het Facebook ook zal helpen om meer vertrouwen te winnen bij zijn gebruikers is nog maar de vraag.

De vermelding van de Facebook-naam zou daarnaast ook een eerste stap kunnen zijn voor een mogelijke verbinding die het bedrijf tussen zijn apps wil maken. Wat vinden jullie van het nieuwe logo? Straalt het meer transparantie uit? Laat het weten in de reacties.

Nieuwe logo van Facebook

Tik hier om het gif'je af te spelen

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk