Nieuw in Android P: App Actions tonen slimme suggesties op basis van jouw smartphonegedrag

Nieuw in Android P: App Actions tonen slimme suggesties op basis van jouw smartphonegedrag

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android P

De eerste previewversie van Android P is begin maart gelanceerd. Hier zagen we onder andere rijkere notificaties in Reply-stijl, betere ondersteuning voor de scherminkeping, ondersteuning voor twee camera's, betere privacybescherming, Slices en nog veel meer. Google heeft tijdens Google I/O 2018 de eerste bètaversie van de aankomende Android-versie Android P aangekondigd. Dit is de tweede previewversie van Android P die stabieler is dan de eerste versie en dus geschikter voor gebruikers. De uiteindelijke versie van Android P wordt pas in augustus dit jaar officieel uitgebracht.

Een belangrijk nieuwtje voor gebruikers die geen Pixeltoestel hebben, deze Android P bèta is voor het eerst ook geschikt voor andere Androidtoestellen. Dat is mooi want de tweede preview kan zo door meer mensen getest worden. Toestellen als de OnePlus 6, Nokia 7 Plus, Vivo X21, Xiaomi Mi Mix 2S, Essential, Oppo R15 Pro en Sony Xperia XZ2 doen ook mee.

App Actions

In deze eerste bètaversie zijn onder andere de App Actions geïntroduceerd. In deze slimmere gebruikersinterface voor Android wordt er voorspeld welke volgende apps en acties jij gaat gebruiken. In voorgaande Androidversies lag de focus op het snel starten van de app. In de appdrawer kun je dit zien aan de meest gebruikte apps die bovenin worden getoond. Google gaat in Android P een stapje verder. Het bedrijf wil dat gebruikers sneller een actie (gekoppeld aan een app) kunnen starten. Een voorbeeld is dat je Rammstein-playlist op Spotify automatisch wordt gestart als je je koptelefoon in je telefoon plugt.

Android P - App Actions

App Actions zullen eerst van jouw smartphonegedrag moeten leren en dat gaat middels machine learning (kunstmatige intelligentie). Na verloop van tijd zullen de suggesties beter worden.
Android P - App Actions

App Actions in de appdrawer

Deze apps en acties worden niet alleen voorgesteld in de launcher maar ook in de Play Store, Smart Text Selection, Google Zoeken en Google Assistant. Ontwikkelaars zullen ook zelf acties definiëren zodat alle apps hier gebruik van kunnen maken.

Aanmelden voor Android P bèta

Wil je ook alvast aan de slag met deze bèta? Dan kun je je hier inschrijven voor Android P bèta. Hoe de deelname aan een officieel bètaprogramma precies in zijn werk gaat, kun je hier lezen. Bedenk wel dat je geen beveiligingsupdates ontvangt als je aan de bèta meedoet. Daarnaast kun je tegen bugs of vastlopende apps aanlopen. Voordat je de bèta installeert is het verstandig om een back-up te maken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk