Netflix streamen op Android TV werkt eindelijk via Google Home

Netflix streamen op Android TV werkt eindelijk via Google Home

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Netflix-integratie

Android TV-apparaten zoals de Nvidia Shield brengen niet alleen een volledige Android-ervaring naar je televisie, ze dienen ook als een Chromecast voor je tv. Je kan dus vragen om een bepaald YouTube-filmpje, een liedje op Spotify of een serie op Netflix op je tv te streamen. Toch was er een opmerkelijk probleem met de integratie van Netflix. Als je aan een speaker met Google Assistent vroeg om Netflix te streamen op een Android TV-apparaat hoorde je als antwoord: "Sorry, I can't play Netflix on Android TV yet."

Netflix-integratie in Assistent bestaat nu bijna twee jaar, maar in al die tijd werd het probleem met Google Assistent-speakers en Android TV nooit opgelost. Je kan overigens wel een streaming-opdracht geven via de Assistent van je Android TV-apparaat. Daarnaast werken onder meer commando's aan Assistent-speakers voor Google Foto's en YouTube op je tv feilloos.

Afbeelding van Android O voor Android TV

Google Home

Google heeft nu eindelijk werk gemaakt van een oplossing, en die rolt uit naar alle Assistent-speakers deze week. Nu Google Home officieel naar Nederland komt zullen ook Nederlandse gebruikers baat hebben bij een werkende integratie van Assistent commando's voor hun slimme speaker en hun Android TV-toestel.

Op dit moment wordt er ook een update uitgerold waarmee je het Nederlands kan instellen in de taalinstellingen van je Google Home-speaker. In dit artikel krijg je instructies die je vertellen hoe je onze taal kan instellen in Home-app. Als je al een Google Home hebt, kan je ervoor kiezen om ook naast het Nederlands het Engels geactiveerd te laten.

Netflix streamen op Android TV werkt eindelijk via Google Home

Via: Android Police

Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..
Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk