Dit is waarom de Nederlandse Google Home nog niet goed werkt

Dit is waarom de Nederlandse Google Home nog niet goed werkt

Google Home en de Nederlandse Google Assistent 

Google introduceerde op 9 oktober de Google Home en Google Home Mini in Nederland. Deze slimme speakers met de Nederlandse Google Assistent ingebouwd, zijn vanaf nu online te bestellen en liggen vanaf 24 oktober in de winkel. Ondertussen zien veel Google Home-eigenaren ook de optie om de Nederlandse taal in te stellen in de Google Home-app. Tevens is het mogelijk om Nederlandse spraakopdrachten door de slimme speaker uit te laten voeren.

Helaas verloopt nog niet alles zoals het hoort. Gebruikers lopen namelijk tegen problemen aan en Google raadt nu aan om nog even te wachten met het instellen van de Nederlandse taal. Rachid Finge van Google Nederland heeft het volgende aan Androidplanet laten weten: “De Nederlandse Google Assistent is pas op 24 oktober beschikbaar voor Google Home. Ik begrijp dat sommige gebruikers al Nederlands kunnen selecteren op hun Home-devices die ze uit het buitenland hebben gehaald, maar daarmee krijgen ze op dit moment toegang tot een versie van de Google Assistent die nog niet volledig geactiveerd is.”

De Google Home-speakers die nu in de Nederlandse huishoudens te vinden zijn, komen uit het buitenland. Regelmatig is er een partij via een koopjessite in de aanbieding maar die worden dus elders ingekocht. Als je de Nederlandse taal dus instelt op zo'n Google Home, heb je te maken met voorlopige software, die nog niet geschikt is voor het grote publiek.

Problemen

Bij redacteur Laurence wordt er een Spotify-album afgespeeld als hij een commando's als 'doe de lampen aan' of 'zet de lampen aan' geeft. 'Schakel mijn lampen in' werkt weer wel. Daarnaast loopt de slimme speaker bij sommige gebruikers vast en blijven de lampjes bovenop de speaker vaak branden. In het laatste geval luistert de Google Home ook niet meer naar nieuwe spraakopdrachten. Het meeluisteren annuleren en opnieuw een spraakopdracht geven, helpt dan.

Google Home problemen

"Oké Google, zet de lampen aan."

In juli werd de Nederlandse Google Assistent voor smartphones aangekondigd. De Nederlandse Google Assistent kan nog geen smarthome-toepassingen aansturen en werkt ook nog niet op de Google Home, liet Google Nederland destijds weten. Begin september is Google een bètatest met Local Guides gestart om de Nederlandse ondersteuning voor de Google Home te testen en de definitieve versie zal dus met de officiële verkoop van de Google Home en Home Mini op 24 oktober beschikbaar komen.

Google Home kopen

De Google Home kost €149,- en de Google Home Mini kost €59,-. Ze zijn te bestellen bij Albert Heijn, Bol.com, CoolBlue, MediaMarkt en in de Google Store. De Google Home Mini is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en koraal. Koraal is alleen beschikbaar in de Google Store. Vanaf 24 oktober liggen Google Home en Google Home Mini in de winkels en worden geplaatste bestellingen uitgeleverd.

Voor een uitleg van het instellen van de Nederlandse taal op de Google Home, kun je hier terecht. Google adviseert dus om dit pas vanaf 24 oktober in te stellen.

Google Home en Google Home Mini

Google Home en Google Home Mini

Via: Androidplanet

Lees meer over:
Google Home

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties