'LG G9 ThinQ krijgt Snapdragon 765-chipset voor midrange toestellen'

'LG G9 ThinQ krijgt Snapdragon 765-chipset voor midrange toestellen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG G9 ThinQ

De LG G9 ThinQ gaat niet het vlaggenschip worden zoals we het al jaren van LG gewend zijn, want het bedrijf stopt niet langer de krachtigste nieuwe Qualcomm-chipset in de telefoon. De LG G9 ThinQ gaat volgens Notebook Check de Snapdragon 865 omruilen voor de Snapdragon 765 die bedoeld is voor het hogere middensegment.

Mogelijk wil LG met deze zet de prijzen drukken, omdat de prijzen van de Snapdragon 865 de hoogte zijn ingegaan sinds de chipset standaard in een bundel zit met de Snapdragon X55-modem voor 5G-internet. De Snapdragon 765 ondersteunt eveneens 5G, maar bij deze chip zit die functionaliteit geïntegreerd.

LG G9 renders

Gelekte renders van de telefoon

De prijs drukken

Eerder raakte al bekend dat Google dezelfde keuze maakt bij de Pixel 5 die eveneens met de Snapdragon 765 verschijnt, al kiest Google naar verluidt wel voor Qualcomms krachtigste processor voor de XL-variant van het aankomende vlaggenschip. We zagen daarnaast vorige week hoe Nokia zijn 8.3-vlaggenschip op de markt bracht met een Snapdragon 765, dus zonder de krachtigste specificaties.

LG G9 renders

Het is nog niet bekend of we van LG ook een krachtigere variant van de G9 ThinQ mogen verwachten. Vorig jaar kwam LG nog met de G8s ThinQ die kleine verschillende vertoonde met de G8 ThinQ, Mogelijk zullen de verschillen tussen die modellen dit jaar groter zijn. We zagen recent alvast de eerste renders van de aankomende telefoon van LG en die toonden een telefoon met vier camera's op de achterkant, een vingerafdrukscanner onder het scherm en een 3,5 mm audiojack.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk