'Huawei P40 Pro krijgt eerste 10x optische zoom telecamera'

'Huawei P40 Pro krijgt eerste 10x optische zoom telecamera'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei P40 Pro

De afgelopen week zagen we meerdere geruchten, over de Huawei P40 Pro verschijnen. De nieuwste informatie is afkomstig van de bekende geruchtenverspreider Ice Universe. en hij geeft informatie vrij over de telecamera's van zowel de Samsung Galaxy S11 als de Huawei P40 Pro.

10x optische zoom

Die laatste krijgt volgens de lekken een 16 MP telecamera die tot 10x optische zoom ondersteunt. Het is de eerste keer dat we zo'n telecamera zien bij een smartphone, want vorig jaar zagen we met de P30 Pro en de OPPO Reno 10x Zoom telefoons met een 5x optische zoom-telecamera. Huawei kiest opnieuw voor een zogenaamde periscoopcamera. Dat is een camera met een opstelling van lenzen die verspreidt zijn over zowel de breedte als dikte van een telefoon en er wordt een prisma gebruikt om het beeld te weerkaatsen.

Beeld van de tweet

Het lek van Ice Universe spreekt geruchten tegen die eerder deze week zijn verschenen over het toestel. Een Chinese bron sprak eerder deze week nog over een 12 MP telecamera, maar die bron sprak niet over optische zoomafstand. We kijken uit naar nog meer lekken die een van beide geruchten ondersteunen. Pas als er meer verschillend bronnen eenzelfde bericht verkondigen, dan kunnen we de informatie als meer geloofwaardig beschouwen.

Eerder verschenen renders van de Huawei P40 Pro

Samsung Galaxy S11-telecamera

Ice Universe bevestigt ook dat de Samsung Galaxy S11 een periscoopcamera krijgt met 5x optische zoom. Het is de eerste keer dat het Koreaanse bedrijf met zo'n camera werkt, en meteen wordt ook duidelijk dat Samsung voor een andere benadering kiest dan Huawei. Samsung zou voor een 48 MP camera kiezen, en we hebben nog nooit een telelens gezien op een smartphone met zo'n sensor.

Samsung Galaxy S11 renders

Gelekte renders van de Samsung Galaxy S11

Sensors met een groot aantal megapixels kunnen doorgaans minder goede foto's nemen in onderbelichte omstandigheden, al zou Samsung wel de extra details die zo'n camera kan vastleggen kunnen gebruiken om softwarematig nog verder in te zoomen. Eerder leerden we al dat Samsung ook kiest voor een 108 MP hoofdcamera. Je leest er hier alles over.

Wat denk jij van deze compleet verschillende benaderingen van Samsung en Huawei die we hier zien? Welke telecamera spreekt jou op het eerste gezicht het meeste aan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk