Huawei bevestigt: P40 Pro komt in maart zonder Google-apps

Huawei bevestigt: P40 Pro komt in maart zonder Google-apps

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei P40 Pro

Vorige week raakte de eerste gelekte informatie bekend over Huawei's P40 Pro, dat is het aankomende Huawei-vlaggenschip. Het toestel zou een 120 Hz-scherm krijgen samen met vijf camera's en een grote 5500 mAh accu. Dat zijn voorlopig slechts geruchten, maar Huawei heeft nu zelf bij Frandroid de eerste details onthuld over zijn telefoon.

De Huawei P40 Pro komt zonder Google-apps en Huawei's eigen Huawei Mobile Services (HMS), dat zegt Huawei CEO Richard Yu. HMS is een pakket van Huawei-apps- en diensten die als vervanging komt voor de Google Play Store en de populaire Google-apps. We zagen Huawei met de Nova 5T alsnog een telefoon lanceren die dergelijke Google-apps wel kan ondersteunen.

Beelden van de verschillende kleurvariaties van de P30 Pro

Zoals we in onze eerste indrukken over dat toestel schreven, kan dat omdat Huawei de modelnaam van een eerder uitgebracht toestel - de Honor 20 - hergebruikt. De Nova 5T heeft ook dezelfde specificaties als het Honor-vlaggenschip. Voor een premium-telefoon zoals de P40 Pro of de Mate 30 Pro is zo'n aanpak niet mogelijk, want een vlaggenschip krijgt altijd de nieuwste onderdelen die nog niet eerder bij een toestel zijn gebruikt.

Beschikbaarheid

Huawei vertelde verder dat de P40 Pro een nieuw design krijgt en verbeterde cameraprestaties, samen met meer kracht en mogelijkheden rond kunstmatige intelligentie. De P40 Pro zal in maart van 2020 in Parijs worden onthuld. Het toestel zal ook werken met de EMUI 10-schil die gebaseerd is op Android 10.

CEO Richard Yu stelde opmerkelijk genoeg dat de telefoon breed zal worden uitgerold via de normale verkoopkanalen, en dat is dus anders dan de Mate 30 Pro die voorlopig enkel in Spanje beschikbaar is op ons continent. Mogelijk heeft Huawei tegen maart verbeteringen aan HMS aangebracht waardoor ze meer vertrouwen krijgen in hun eigen Google-alternatief.

Huawei bevestigt: P40 Pro komt in maart zonder Google-apps

Uit een recente AW Poll bleek dat Huawei nog een hele klus heeft als het consumenten wil overtuigen van een Android-telefoon zonder Google-apps. Wat denk jij? Zou jij de P40 Pro kopen als die met een goed alternatief komt voor de bekende Google-diensten.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk