Google: update nu de Teams-app op je Android-toestel

Google: update nu de Teams-app op je Android-toestel

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Update nu de Teams-app op je Android-toestel. Dat is wat Google met klem aanraadt. Het gaat niet om een hack of zwakte, maar om een fout waardoor je geen noodnummers kunt bellen met je telefoon. Als je de update downloadt, dan is dat probleem verholpen.

Teams en Android

In principe brengt Google vaker updates uit, maar het gebeurt niet vaak dat Google er ook daadwerkelijk e-mails over stuurt. Je zou dan ook kunnen denken dat er een zwakte is wat hackers kunnen misbruiken, maar dat is niet het geval. Het is een wisselwerking tussen Teams en het besturingssysteem dat ervoor zorgt dat je geen noodnummers kunt bellen. Dit is bijvoorbeeld 112 wanneer je telefoon vergrendeld is.

Door de update van Teams nu te downloaden en te installeren is je telefoon wel weer in staat om veilig en wel de nooddiensten te bellen. De Teams-versie die problemen geeft is 1416/1.0.0.2021194504 en het geldt voor Android 8 en hoger.

Microsoft Teams

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een app waarmee medewerkers van bedrijven online samen kunnen werken. In deze chat-app à la Slack is het mogelijk om alle beschikbare bestanden i ..

Teams-app updaten

Het is wel de bedoeling dat je bent ingelogd op de Teams-app. Google schrijft: ‘Als je bent ingelogd, heeft dit probleem waarschijnlijk geen gevolgen, maar moet je wel zorgen dat je app up-to-date is. We raden je aan ingelogd te blijven totdat je de Microsoft Teams-app hebt geüpdatet. Als je de Microsoft Teams-app niet kunt updaten en je niet ingelogd bent, verwijder je de app en installeer je die opnieuw. Log dan weer in. Je moet de Microsoft Teams-app nog steeds updaten om dit probleem op te lossen.“

Google heeft er waarschijnlijk voor gekozen om de mail te sturen naar een onbekend aantal gebruikers, omdat het pas dinsdag in de standaard Android-beveiligingsupdate meegaat. Google heeft daar wel een punt: als er ook maar één leven kan worden gered door deze mail, dan is dat grote winst. Bovendien verschilt het per toestel wanneer die beveligingsupdate van Android komt. Slim dus om je Teams apart te updaten voor die tijd.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel

Het is onbekend of dit probleem alleen op Google Pixel-telefoons voorkomt of niet, maar om het zekere voor het onzekere te nemen is het hoe dan ook goed om te zorgen dat je de laatste update van Microsoft Teams op je Android-toestel hebt staan.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk