Google Play Store groeide vorig jaar sneller in omzet en downloads dan App Store

Google Play Store groeide vorig jaar sneller in omzet en downloads dan App Store

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Omzet applicatiewinkels

Apples App Store groeit minder snel in omzet dan de Play Store van Google. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Sensor Tower. Wereldwijd zijn de App Store en Google Play Store samen goed voor een groei van 22,7 procent in omzet in 2018. Samen waren de applicatiewinkels vorig jaar goed voor meer dan 60 miljard euro aan inkomsten in vergelijking met iets minder dan 50 miljard euro vorig jaar.

Grafieken met de resultaten van de play Store en App Store in 2018

Als we heel 2018 bekijken, groeit de Play Store sneller in omzet dan de App Store

Enkele maanden geleden meldden we in een vorig artikel dat de omzet voor de App Store sneller groeit en veel talrijker is in vergelijking met de Google Play Store, maar nu over het ganse jaar bekeken, blijkt dat de Play Store sneller groeit. De app-winkel van Google kende een omzetgroei van 27,3 procent afgelopen jaar tegenover een groei van 20,5 procent voor Apple.

Play Store app store sensor tower

De omzet van Googles applicatiewinkel groeide nog trager in het derde kwartaal van 2018

Hoeveelheid downloads

Als we applicatiedownloads erbij nemen, krijgen we een omgekeerd beeld. Android-gebruikers geven nog altijd minder uit dan Apple-gebruikers, maar er worden wel veel meer apps gedownload in de Play Store. Vorig jaar werden er in de Play Store 75,7 miljard applicaties gedownload vergeleken met 29,6 miljard apps in de App Store. Ook hier blijkt Google de grootste stijger te zijn met een groei van 13 procent vergeleken met 2017, ten opzichte van een 6,6 procent groei voor de App Store.

Grafieken met de resultaten van de play Store en App Store in 2018

Wereldwijde downloads voor beide applicatiewinkels in 2018

Omzet uit mobiele games

Er is vooral een groot verschil in groei tussen beide applicatiewinkels op het gebied van omzet in mobiele games. Apple boekt nog steeds duidelijk de grootste omzet, maar de Play Store is aan het hoog tempo aan een inhaalbeweging bezig. Apple toont een omzet van 29,2 miljard euro en een groei van 10 procent, terwijl Google nu een omzet kan voorleggen van 18,9 miljard euro en een groei van 24,2 procent.

Grafieken met de resultaten van de play Store en App Store in 2018

Wereldwijde omzet uit mobiele games in 2018

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk