Google presenteert Pixel 2 en Pixel 2 XL

Google presenteert Pixel 2 en Pixel 2 XL

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Pixel by Google

Google presenteerde zich vorig jaar voor het eerst als hardwarefabrikant, en lanceerde verschillende producten die onder de eigen naam werden ontwikkeld en geproduceerd. Hier zagen we voor het eerst de Androidtoestellen in de Pixel-serie, en nu mogen we de tweede generatie Pixeltoestellen verwelkomen.

Google Pixel 2 XL

De Google Pixel 2 XL voert de serie aan en is in samenwerking met LG geproduceerd. Dit toestel beschikt over een gebogen 6 inch P-OLED-scherm dat door LG zelf gemaakt is. Dit scherm heeft een resolutie van 2880 bij 1440 pixels en een screen-to-body-ratio van 85 procent. Dat wil zeggen dat de randen van de Pixel 2 XL relatief klein zijn.

Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 835 geklokt op 2.35 Ghz in combinatie met de Adreno 540 grafische chip, 4GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. Op de achterzijde is boven de vingerafdrukscanner een enkele camera met 12,3 megapixel en OIS (Optical Image Stabilization) te vinden. De camera aan de voorkant schiet foto's met 8 megapixels en heeft een diafragma van f/2.4.

Het frame van het toestel is knijpbaar, waarmee bepaalde acties zoals het starten van Google Assistant kunnen worden uitgevoerd. Dit heet Active Edge is direct afgeleid van Edge Sense van de HTC U11.

Verder beschikt het vlaggenschip over drie speakers met noise-cancellation. Hierdoor is de headphone-jack achterwege gelaten en zul je bedraad muziek kunnen luisteren via de USB C-aansluiting.

Ook is er gekozen zijn voor e-SIM-slot, waardoor er verbonden kan worden met verschillende providers en netwerken zonder de SIM fysiek te wisselen. Het geheel wordt van stroom voorzien door een 3520mAh-accu en het toestel is stof- en waterdicht met een IP67-certificering. De Pixel 2 XL wordt met Android 8.0 Oreo uitgeleverd.

Google Pixel 2

De Google Pixel 2 wordt gemaakt door HTC en lijkt op zijn voorganger en de specificaties zijn enigszins gelijkwaardig aan die van zijn grote broer. Zo heeft het 5 inch AMOLED-scherm met een full HD-resolutie. De accu is met 2700 mAh kleiner geworden, maar het kleinere scherm (en formaat) zorgt ervoor dat er ook een kleinere accu nodig is om alles van stroom te voorzien.

Ook dit toestel beschikt over de Snapdragon 835-chipset, 4GB werkgeheugen, 64GB of 128GB intern geheugen, een 12,3 megapixelcamera een e-SIM-slot, een vingerafdrukscanner en Android 8.0 Oreo. Ook hier is de 3.5mm headphonejack achterwege gelaten.

Google heeft zich bij de Pixel 2 en Pixel 2 XL wederom gericht op fotografie. Daarbij weet het bedrijf een hoge DxOMark-score te krijgen, de hoogste voor een smartphone tot nu toe. DxOMark test (mobiele) camera's op basis van vooraf vastgestelde criteria en probeert daarmee een onafhankelijke vergelijking te bieden. Doordat fabrikanten hun camera's aan de hand van deze criteria kunnen optimaliseren, betekent een hogere score niet altijd dat alle foto's beter zullen zijn.

Google Assistant 

Google levert ook prachtige live wallpapers op de Pixels mee waar subtiele animaties in verwerkt zijn. Daarnaast is Google Assistant verder verbeterd op beide toestellen, die zorgt voor diepere integratie met Google Home.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL kopen

De Pixel 2 komt in drie kleuren op de markt, namelijk in blauw, wit en zwart. De prijzen zijn in de Verenigde Staten respectievelijk 649 dollar en 749 dollar voor de 64GB- en de 128GB-uitvoering. Ook de Google Pixel 2 XL krijgt een uitvoering met 64GB en een uitvoering met 128GB aan opslag. De toestellen kosten respectievelijk 849 en 949 dollar en zijn beschikbaar in de kleuren zwart en wit.

In Europa zijn de toestellen duurder. De goedkoopste Google Pixel 2 kost 799 euro, de 128GB-versie kost 909 euro. De Google Pixel 2 XL met 64GB aan opslag kost 939 euro en met 128GB kost deze maar liefst 1049 euro.

Australië, Canada, Duitsland, India, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen een Pixel 2-toestel bemachtigen. Of de Pixel 2 en Pixel 2 XL in Nederland beschikbaar zullen komen, is vooralsnog niet bekend. De eerste generatie is officieel nooit in Nederland verkocht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk