Google komt met onaangekondigde nieuwe limiet voor Google Drive

Google komt met onaangekondigde nieuwe limiet voor Google Drive

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google heeft, zonder hierover een (nieuws)bericht of iets dergelijks te sturen. een nieuwe limiet voor Google Drive ingesteld. Sinds vorige maand zijn er al gebruikers van Drive die melden dat het uploaden van bestanden niet meer kan, ondanks het feit dat hun abonnementslimiet qua TB nog niet is bereikt. Wat is er aan de hand?

Nieuwe limiet, los van je abonnement 

Een gebruiker op Reddit meldt dat hij geen bestanden meer kan uploaden naar of in Drive. De gebruiker meldt daarbij dat hij een Google Drive-account heeft voor 2 TB en dat hij hiervan op dit moment 1,62 TB heeft gebruikt. Desondanks zit zijn Drive toch ‘vol’ en krijgt hij de melding 'Uploading Failed': uploaden mislukt. Dit verhaal vindt navolging in andere berichten op Reddit, met enkele meldingen van Google Support-vertegenwoordigers.

Hierin werden mensen geïnformeerd over het feit dat Drive een limiet had ingesteld van vijf miljoen items (bestanden, foto's, video's of andere bestanden). Dit geldt voor heel Google Drive. Dit staat verder los van het account en de beschikbare ruimte waarvoor je een abonnement hebt. Hierdoor zullen gebruikers met kleine bestandsgroottes zoals documenten de itemlimiet waarschijnlijk eerder bereiken dan de opslaglimiet is bereikt.

Gerelateerde artikelen

Reactie Google 

Google heeft hierover helaas (nog) geen bericht of duidelijke richtlijnen verspreid. Tegenover CNET kwam een medewerker van Google wel met de volgende reactie:

''Om sterke prestaties en betrouwbaarheid te behouden, zijn individuele gebruikers beperkt tot 5 miljoen in totaal gemaakte items in hun Google Drive. Het zal slechts een aantal gebruikers raken.''

Medewerker Google over limiet Drive tegenover CNET

Als je de limiet hebt bereikt hoef je overigens niet bang te zijn dat je documenten ontoegankelijk worden, gaan verdwijnen of dat je deze met een nieuw bestand zal overschrijven. Je kunt echter geen nieuwe bestanden meer maken en/of uploaden. Hiervoor moet je eerst ruimte vrijmaken.

Krijg jij ook al een melding met uploaden mislukt? Of ben je nu bang deze snel te krijgen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Drive? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

AW Reader - Androidworld

AW Reader - Androidworld

Androidworld is de grootste Android-nieuwssite en Android-community van Nederland en België. Via de AW Reader brengen we je dagelijks op de hoogte van het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk