Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Dat het allemaal kan heah?!

Google Assistant krijgt grote update met nieuwe stemmen en betere conversaties

· 08 mei 2018

Google heeft in Google I/O een aantal nieuwe features aangekondigd voor Assistant. Zo zijn er 6 nieuwe stemmen toegevoegd aan de slimme assistent. Een voorbeeld is de stem van de bekende artiest John Legend.

Google Assistant 

Twee jaar geleden werd Google Assistant aangekondigd op Google I/O. Er zijn sindsdien in totaal nu 500 miljoen apparaten beschikbaar zoals telefoons, speakers, horloges, en nog meer. Daarnaast is Assistant beschikbaar in 40 automerken en 5.000 apparaten kunnen overweg met Assistant. Assistant is momenteel beschikbaar in 30 talen in 80 landen. 

Google Assistant wordt hoofdzakelijk gebruikt via de stem. Daarom is het heel erg belangrijk om op een natuurlijke manier met Google Assistant te kunnen communiceren. Hiervoor heeft Google 18 maanden geleden Wavenet uitgevonden. Hiermee kan via een betere en efficiëntere manier een stem worden gemaakt via machine learning. Via Wavenet kunnen ook dialecten en en talen worden verbeterd. 

Het meest recente voorbeeld is de toevoeging van 6 nieuwe stemmen. Zo heeft Google samengewerkt met John Legend. Deze bekende artiest heeft in de studio een aantal zinnen opgenomen. Hierop heeft Google een computerstem vastgesteld en later dit jaar te gebruiken is. Deze klonk op de demo meer dan prima.

Continued conversation 

Daarnaast is het niet meer altijd nodig om 'Hey Google' te zeggen als je met je Google Home aan het praten bent. Dit was voorheen wel het geval. Assistant begrijpt wanneer je praat, genaamd 'continued converstation'. Deze feature komt komende maanden beschikbaar. 

Pretty please

Ten slotte is een feature genaamd 'pretty please' toegevoegd. Deze is gemaakt om kinderen bij te brengen dat ook iets prima aardigs kan worden gevraagd. Google zal kinderen complimenteren als een verzoek wordt afgesloten met 'please.' 

Afwisseling van stem en beeld

Google Assistant wordt ook samengevoegd met beeld. Dit was al het geval bij smart speakers met een scherm die eerder dit jaar werden aangekondigd. Deze speakers zullen in juni beschikbaar zijn. Hierop zullen recepten naast de stappen geven ook in beeld voordoen wat je precies moet doen. Handig voor de kookprinsen onder ons!

Google Assistant update Google I/O

Nu zal Google Assistant op je telefoon ook beter visuele feedback geven. Als je bijvoorbeeld Google Nest bijstelt zal dit mooi worden weergeven in Assistant, zoals je hierboven kan zien. 

Daarnaast krijgt Google Maps verbeterde 'immerse responsive' als je vraagt om te navigeren. Ook kan je eten bestellen via Assistant en krijg je nu beter te zien wat je mogelijkheden precies zijn. Ten slotte zal Google foto's beter weergeven zonder teveel items eromheen, zoals je hierboven kan zien. 

Opvolger Google Now

Google verraste ons met een onofficiële opvolger van Google Now. Deze wordt in de Google Assistant gezet in plaats van de Google Feed. Met deze laatste kreeg je kaarten met contextuele informatie te zien, bijvoorbeeld hoeveel file er staat en wat voor weer het wordt.

Google Assistant update Google I/O

Nu wordt deze info aangevuld met info over je dag en je laatste interacties. Daarnaast komen er reminders en binnenkomende pakketten binnen. Later dit jaar komt al deze nieuwheid beschikbaar. 

Google Duplex

Google bewaarde het laatste voor het beste: er werd een demonstratie gegeven over Google Assistant die een afspraak bij de kapper maakte, via de stem! Google Assistant wachtte keurig op het antwoord van het personeel en gaf aan voor wie de afspraak was en hoe laat. Ook kan Assistant bedrijven opbellen en vragen wat de openingstijden zijn. Deze feature heet Google Duplex.

Google gaf aan hier meerdere jaren aan hebben gewerkt. Dat het allemaal kan tegenwoordig! Wanneer Duplex precies beschikbaar komt is nog niet bekend. De feature van het bellen naar bedrijven voor openingstijden komt komende weken al beschikbaar. 

De nieuwste artikelen over Google Home

Sonos-speakers kunnen nu samenwerken met Assistant-apparaten

Google Nest Hub krijgt nieuw media-dashboard, dit kan je ermee

Google Assistent krijgt nieuwe functies, dit zijn ze allemaal

Tip: zo kan Google Assistent je helpen met je boodschappenlijstje

Google rolt nieuw design Home-app uit naar Android en iOS

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (3)
Bezig met laden van reacties...