Googles nieuwe kunstmatige intelligentie-tool Bard heeft een talenknobbel. Tenminste, sinds kort kan het in maar liefst 20 programmeertalen ‘praten’. Het betekent dat het code kan genereren in 20 verschillende talen.
Google Bard
Google heeft Bard een upgrade gegeven waardoor het nu net even slimmer is geworden waar het gaat om programmeren. Het voordeel daarvan is niet alleen dat de kunstmatige intelligentie je beter kan helpen met het programmeren door vooral te zenden. Het kan ook analyseren wat jij hebt gedaan en wat daar eventueel aan schort.
Google laat in een blog geheel toegewijd aan het programmeren met Bard en daarin laat het weten dat programmeurs nu nog beter kunnen generen, debuggen en verklaren van de code die ze maken. Google heeft veel vraag gekregen naar programmeren en daar geeft het nu gehoor aan door te zorgen dat Bard kan helpen in maar liefst 20 programmeertalen. Denk daarbij aan C++, Javascript, Java, Typescript en Python. Opmerkelijk is wel dat er blijkbaar twintig nieuwe programmeertalen zijn, maar Google deze niet allemaal benoemd.
Programmeren met AI
Let wel, ook voor het genereren van code is Bard afhankelijk van wat er al op het internet beschikbaar is. Er wordt dus gebruik gemaakt van het harde werk van anderen. Daar hoort dus ook een waarschuwing van Google bij over hoe Bard nog in de experimentele fase zit en alle verantwoordelijkheid voor de code die je gebruikt verder bij jou ligt en vooral niet bij Google. Google raadt aan om zorgvuldig de code te controleren en te checken op bugs en dergelijken. Bard is helaas nog steeds niet officieel in Nederland beschikbaar. Hopelijk gebeurt dat binnenkort wel, maar voor nu kun je je alleen voor de Amerikaanse test aanmelden Zie daarvoor ook ons artikel over de introductie van de bèta van Bard.
Wat vind jij van het idee dat Bard gebruikt wordt voor programmeren? Laat het achter in de comments.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
‘k vind dit toch wel wat griezelig. AI die zelf leert programmeren.
Nee niet helemaal. In eerste instantie heb je gelijk. Maar met elk antwoord dat de Ai geeft leert deze meer over de taal en over combinaties. Binnen de kortste keren kan deze dus zonder “hulp” zelf programmeren.
Wat Marco zegt, normaal kreeg je websites waar je de oplossing kon vinden. Nu krijg je de oplossing.
Het is geen programmeren, het is opzoeken hoe andere mensen op het internet dit probleem hebben opgelost
Google was altijd al de grootste Tech griezel