Google Assistant Ambient-modus is beschikbaar op OnePlus-telefoons

Google Assistant Ambient-modus is beschikbaar op OnePlus-telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Assistent Ambient Mode

De Ambient-modus van de Google Assistent werd oorspronkelijk met de Google Pixel 3-serie aangekondigd. Als de Pixel op de ‘Pixel Stand’-oplader ligt, wordt het lockscreen van deze telefoon voorzien van extra functies zoals de tijd, agenda-afspraken, het weer en foto's uit Google Foto's. Daarnaast vind je er kaarten met notificaties zoals gemiste oproepen en verkeersinformatie onderweg naar het werk. Daaronder vind je een rij met iconen waarmee je de lampen kunt in- of uitschakelen, de thermostaat kunt instellen en meer. Het lijkt sterk op de Ambient Mode van de Google Nest Hub

Eind vorig jaar doken er ook andere niet-Pixel-telefoons met deze Ambient-modus op en Lenovo lanceerde destijds de Ambient Display-modus op zijn Smart Tab M8 HD, evenals de Yoga Smart Tab. Daarna volgende een reeks Nokia-telefoons en nu volgt OnePlus, zo blijkt uit onderstaande tweet.

Bekijk de tweet hier als je hem niet kunt zien

Ambient Mode voor OnePlus-telefoons

OnePlus heeft de functie van Google Assistent in zijn Oxygen OS-software geïntegreerd en deze is vanaf vandaag beschikbaar op de OnePlus 3 en nieuwere OnePlus-telefoons. Eigenaren van deze telefoons kunnen de functie aanzetten door de telefoon aan een lader te koppelen en op de Ambient Mode-melding te tikken voor verdere instructies.

De optie kan ook via de instellingen van de Google-app aangezet worden. Start de Google Assistent en tik rechtsboven op het icoontje van je Google-account om in de instellingen te komen. Hier kies je het tabblad 'Assistent' en selecteer je de OnePlus-telefoon bij 'Assistent-apparaten'.

Ambient Mode wordt gefaseerd uitgerold dus zal nog niet op iedere OnePlus-telefoon beschikbaar zijn. Zie jij de nieuwe modus al op je OnePlus? Wat vind je ervan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk