Google gaat preview Android M geven tijdens Google I/O 2015

Google gaat preview Android M geven tijdens Google I/O 2015

Android M?

Uit de sessies van dit jaar kunnen we traditiegetrouw weinig opmaken over wat Google van plan is aan te gaan kondigen op Google I/O 2015. Dit jaar is er ook maar weinig gelekt over de plannen van het bedrijf, maar het lijkt er toch op dat het bedrijf van plan is om Android M te presenteren. Het bedrijf verwees namelijk in de sessie voor Android Work naar 'Android M':

Android M brengt de kracht van Android Work naar allerlei werkplekken.

De sessie is inmiddels offline gehaald, wat laat zien dat het niet de bedoeling was dat dit nieuwtje al naar buiten kwam. Uiteraard is het mogelijk dat het gaat om een typefout, maar dit lijkt onwaarschijnlijk. Ten eerste zou de sessie dan vermoedelijk niet offline gehaald zijn, alleen aangepast. Ten tweede is Android Work momenteel nog beperkt beschikbaar.

What's New?

Wanneer we verder naar de Android-gerelateerde sessies kijken, zien we in ieder geval een 'What's New in Android'-sessie. Deze sessie is er eigenlijk elk jaar en is een andere bevestiging van de nieuwe Android-versie. Het zou ook kunnen dat er in deze sessie ingegaan wordt op de mogelijkheden die Android 5.1 voor ontwikkelaars biedt, maar deze zijn zo summier dat het onwaarschijnlijk lijkt dat er een volledige sessie aan gewijd wordt.

Vorig jaar kondigde Google tijdens I/O de Android L-preview aan. Deze proefversie van Android 5.0 werd uitgebracht zodat ontwikkelaars hun apps konden voorbereiden op de nieuwe functies van Android 5.0. De kans is aanwezig dat Google nu een voorproefje geeft van de volgende Androidversie. Of de 'M'-release Android 5.2 of 5.5 wordt, is nog niet bekend.

Wat er in Android M nieuw zal zijn, naast de verbeteringen voor Android Work, is nog niet bekend. Wel weten we dat Google bezig is geweest met de ontwikkeling van een multi-screen-weergave, waarbij meerdere apps tegelijk op het scherm getoond kunnen worden en deze verbeteringen zouden in ieder geval in de M-release te vinden zijn. Gezien het feit dat er in de omschrijving van de Android Work-sessie verwezen wordt naar 'Android M' en niet naar de volledige naam van de release, lijkt het er op dat er slechts een preview gegeven zal worden van de nieuwe versie, opnieuw zodat ontwikkelaars hun apps alvast aan kunnen passen voor de nieuwe versie.

Andere sessies

Er zijn net als vorig jaar design-sessies, onder andere voor het ontwerpen voor Android Wear. Ook zal er worden teruggeblikt op één jaar Material Design. Verder zijn er sessie voor het ontwikkelen voor Android Auto en het maken van games voor Android TV. Ook zijn er veel webgerelateerde sessies.

Alles sessies bekijken

Op de officiële Google I/O 2015-pagina kun je alle sessies bekijken. Wanneer je daar inlogt, kun je ook een persoonlijk schema maken, ongeacht of je zelf naar San Francisco gaat voor de conferentie. Veel van de sessies zullen namelijk ook live worden gestreamd.

Google I/O 2015 vindt plaats op 28 en 29 mei. De keynote speech wordt gegeven om 18:30 uur onze tijd.

Bron: Google I/O en Droid-Life

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties