‘Fitbit Charge 5: officiële persbeelden gelekt, lancering in oktober’

‘Fitbit Charge 5: officiële persbeelden gelekt, lancering in oktober’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Vlak na de start van de pandemie introduceerde Fitbit de Charge 4. Later dit jaar volgt, dat blijkt nu uit gelekte persbeelden, de opvolger in de vorm van de Fitbit Charge 5. Opvallend daarbij is het kleurenscherm; eerdere Fitbit Charge-modellen moesten het stellen met een zwart-wit scherm. Verwacht wordt dat de Charge 5 op 23 oktober wordt uitgebracht.

Fitbit Charge 5

Eerder deze zomer verscheen de eerste afbeelding van de vermeende Fitbit Charge 5. Intern zou de smartwatch worden ontwikkeld onder codenaam Morgan. Op de eerste gelekte afbeelding zagen we een ontwerp dat veel wegheeft van de Fitbit Luxe, onder andere door de plaatsing van het scherm in de behuizing. Nieuwe afbeeldingen, afkomstig van de zeer betrouwbare geruchtenmaker Evan Blass, tonen het ontwerp van de aanstaande Fitbit Charge 5 in vol ornaat.

Persbeelden afkomstig van Blass bevestigen eerdere vermoedens dat de Charge 5 veel wegheeft van de Fitbit Luxe. Rondom het scherm vinden we immers een (matte) behuizing in het zilver, zwart of goud. De matte behuizing loopt door rondom het scherm. Aan beide zijkanten van de behuizing vind je nog de knoppen van de Charge 5. In tegenstelling tot de rest van de behuizing, zijn de knoppen glanzend. Je kan de knoppen zo mogelijk makkelijker onderscheiden van de rest van de behuizing.

Kleurenscherm uit de Luxe

Het scherm van de Fitbit Charge 5 is eveneens een element dat is overgenomen uit de Luxe. Op het scherm is onder andere de tijd, de datum, je hartslag en een grafiek zichtbaar. Waar de grafiek voor dient, is niet direct duidelijk. Mogelijk kan de grafiek worden ingezet om dagdoelen bij te houden – bijvoorbeeld voor een specifieke hoeveelheid stappen die je zou willen zetten. Dat het scherm deze gegevens kan weergeven is niet zo bijzonder en ook niet specifiek gelijk aan de Luxe. Wat wel gelijk is, is dat de Fitbit Charge 5 voortaan een kleurenscherm krijgt – net als het kleurenscherm van de Luxe.

‘Fitbit Charge 5: officiële persbeelden gelekt, lancering in oktober’ ‘Fitbit Charge 5: officiële persbeelden gelekt, lancering in oktober’ ‘Fitbit Charge 5: officiële persbeelden gelekt, lancering in oktober’

Verder is bekend dat de bandjes van de fitnesstracker, net als op eerdere Fitbit-horloges, makkelijk vervangen kunnen worden. Welke sensoren de Charge bevat om gezondheidsinformatie op te halen, blijft vooralsnog onbekend. Dat geldt eveneens voor details over de batterijduur van de Fitbit Charge 5, welke software de tracker bevat en welke sportmodi aanwezig zijn.

Gerelateerde artikelen

Lancering Fitbit Charge 5

Enige officiële details over de Fitbit Charge 5 ontbreken vooralsnog, zo ook de lanceringsdatum. Wel is op het horloge de datum 23 oktober af te lezen. Hoewel dat een placeholder datum kan zijn, is het tegelijkertijd goed mogelijk dat Fitbit zijn Charge 5 op of rond 23 oktober zal lanceren. Vermoedelijk ligt de prijs van de Charge 5, net als zijn voorganger, rond de 150 euro. In de winkel zal men kunnen kiezen uit drie kleurvariaties: zwart/zwart, groen/zilver en wit/goud.

Fitbit

Fitbit

Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..
Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5

De nieuwe Charge 5-fitnesstracker van Fitbit wil gebruikers meer inzicht geven in hun beweging, stress, hartgezondheid, slaap en het algeheel welzijn. Hij komt met een verbeterd design en ingebouwde gps.

€ 179,99

Winkelen op:

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk