Donker thema voor Google Play Store actief bij groep gebruikers

Donker thema voor Google Play Store actief bij groep gebruikers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Update 25/09 om 14:30 uur: meer Android 10 gebruikers melden onze redactie dat het donker thema van de Play Store via een server-side update is geactiveerd.

Google Play Store donker thema

De Google Play Store is ondergedompeld in donkere kleuren, want we krijgen een eerste beeld van Googles donkere thema voor onze favoriete applicatiewinkel. We zien hoe lichtere, grijze tinten worden afgewisseld met een donker grijze, bijna zwarte tint voor de achtergrond. Daarnaast blijft ook de kleur groen een plaats behouden, maar dan in een lichtere tint.

Screenshots van de donkere Play Store

Het nieuwe thema was ontdekt door een redacteur van XDA Developers die plots een donkere Play Store ontdekte op zijn Pixel 2 XL die draait op Android 10. Het gaat hierbij, net als dat gisteren bij het thema voor Gmail het geval was, om een zogenaamde server-side update. Dat wil zeggen dat een kleine groep gebruikers door Google plots werd getrakteerd op de nieuwigheid zonder dat alle anderen de functie alvast kunnen uitproberen op hun telefoon.

Systeembrede donkere modus

Het donkere thema werd geactiveerd samen met de systeembrede donkere modus op Android 10, en - in tegenstelling tot de functie in Gmail - is er dus geen manier om het manueel in te schakelen vanuit de instellingen van de Google Play Store. Of er op termijn alsnog zo'n instelling komt, is op dit moment nog niet duidelijk.

Zie jij het donkere thema op jouw telefoon met Android 10? Wat vind jij van het ontwerp? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk