AW Poll: Google heeft met RCS nog genoeg werk te verzetten

AW Poll: Google heeft met RCS nog genoeg werk te verzetten

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

AW Poll: RCS en Google

Google gaf afgelopen week aan dat het niet meer wil wachten op providers om RCS door te voeren. In plaats hiervan neemt het bedrijf het heft in eigen handen en zal het per eind juni worden ingevoerd. Dit zal gaan door middel van Android Berichten samenwerken. RCS wordt door velen ook wel de opvolger van SMS genoemd. Waar een SMS nog uit tekst bestaat, daar kan je via RCS onder meer foto's en GIF's verzenden, groepsgesprekken houden en zien wanneer iemand typt.

In de praktijk zal de beslissing van Google inhouden dat gebruikers kunnen kiezen of ze een RCS of een SMS naar iemand zullen sturen. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat SMS zo goed als helemaal de deur uitging en alle provider RCS gingen ondersteunen. Nu blijkt dat deze providers dit op een zeer laag tempo doen, gaat Google RCS dus zelf al integreren en zullen berichten via de servers van Google gaan. Dit zal eind juni beginnen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Kortom, weer een nieuwe manier om mensen te bereiken. Hoe zien jullie dit zitten? In de AW Poll van deze week vroegen we jullie of RCS jullie doet overstappen of het juist niet op jullie interesse kan rekenen. In totaal konden er uit 4 opties worden gekozen en uit de bijna 1.200 stemmen kunnen we onderstaande uitslag opmaken.

RCS AW Poll uitslag

Hieruit blijkt dat meer dan de helft, namelijk 55%, RCS via onder andere Android Berichten wel een kans wil geven. Dit zal wel naast een andere berichten-app zoals WhatsApp, Telegram of Messenger gaan. Hier zit juist de crux: als blijkt dat mensen die zich vrijwillig voor RCS moeten aanmelden dit niet doen zal er namelijk simpelweg een SMS worden verstuurd en dan heb je hier dus uiteindelijk niks aan, want hoeveel mensen gaan deze toggle omzetten? Uit het verleden zien we vaak genoeg dat mensen maar langzaam zijn om zelf een overstap te initiëren.

RCS-berichten Bedrijven

22% van de stemmers is wel enthousiast over RCS en zal andere chat-apps achterwege gaan laten, toch wel een hoog percentage. 17% laat weten dat de hierboven genoemde nieuwigheden geen interesse opwekken en 5% heeft een andere mening, b.v. dat ze helemaal geen chat-app gebruiken of dat er eerst end-to-end encryptie op berichten moet worden geïmplementeerd voordat ze RCS overwegen. Kortom, Google heeft samen met de providers nog genoeg werk te verzetten om het overstapproces zo aantrekkelijk mogelijk te maken en op de lange termijn te kunnen slagen. Want dat is nou niet bepaald iets waar Google in uitblinkt..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk