Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • OnePlus Nord N10 5G

 • OnePlus Nord N100

 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Android Wear: LG G Watch vs Samsung Gear Live

· 27 juni 2014

De LG G Watch en Samsung Gear Live draaien allebei op het nieuwe Android Wear, maar ze blijken meer overeenkomsten te hebben dan het besturingssysteem. In dit vergelijk bekijken we deze twee smartwatches qua overeenkomsten en de unieke features die ze aan boord hebben. Ook komt de Moto 360 even aan bod, alhoewel daar nog maar weinig specs van bekend zijn.

LG G Watch

De LG G Watch is de eerste smartwatch van LG en dit slimme hologe draait op Android Wear, de aangepaste versie van Android voor draagbare apparaten zoals horloges en fitnesstrackers. Het kloppende hart is een Snapdragon 400-chipset van Quacomm met een kloksnelheid van 1,2GHz, er is 512MB werkgeheugen in het horloge aanwezig, evenals 4GB intern geheugen.

De accu heeft een capaciteit van 400mAh en hiermee kan het horloge 36 uur in stand-by worden gebruikt. Het scherm staat altijd aan en de tijd kan dan dus altijd worden bekeken. Het IPS-schermpje heeft een grootte van 1,65 inch en een resolutie van 280x280 pixels. De behuizing meet 46,5 x 37,9 x 9,95mm en het horloge weegt 63 gram. Het horloge heeft een IP67-certificering en is daardoor water- en stofbestendig.

Het horloge is nu al in verschillende buitenlandse Play Stores te pre-orderen voor een prijs van $ 229. Wanneer en of we deze ook simpelweg in de Nederlandse en Belgische Google-winkel gaan zien en voor welke prijs dit zal zijn is nog onbekend, maar we gaan uit van een prijs rond de € 199 a € 229.

LG G Watch

Samsung Gear Live

De Samsung Gear Live draait ook op Android Wear, heeft ook een Snapdragon 400-soc aan boord met dezelfde kloksnelheid van 1,2GHz en ook het werkgeheugen en het interne geheugen zijn identiek aan dat van de G Watch. Ook dit horloge is water- en stofdicht door de IP67-certificering.

Kleine verschillen vinden we in het scherm, dat van de Gear Live is namelijk 1,63 inch groot hetgeen dus iets kleiner is. Daarentegen is de resolutie weer een stuk hoger met 320x320 pixels en ook het type scherm is anders ten opzichte van het horloge van LG. Het Samsunghorloge heeft namelijk een Super AMOLED-scherm aan boord, techniek die we kennen van onder andere telefoons en ook tablets van de fabrikant. De accucapaciteit verschilt ook iets, deze is namelijk 300mAh. Tenslotte zien we nog wat verschillen in de grootte en het gewicht, de Gear Live meet namelijk 56 x 38 x 8,9mm en weegt 59 gram. De Gear Live heeft ook een ingebouwde hartlslagmeter aan boord, iets wat we kennen van onder andere de Samsung Galaxy S5.

De smartwatch heeft een adviesprijs gekregen van $ 199 en is daarmee enkele tientjes goedkoper dan die van de LG G Watch, maar Nederlandse of Belgische prijzen en levertijden zijn helaas ook nog onbekend.

Samsung Gear Live

Motorola Moto 360

Ook is er nog de Moto 360, waarvan nog veel specificaties onbekend zijn en daarom is deze smartwatch ook nog niet uitgebreid meegenomen in deze vergelijking. We weten inmiddels wel dat dit horloge pas later in het jaar te koop zal zijn, maar voor welke prijs is nog onbekend. Eerder werd er gesproken over € 249.

Het horloge heeft in tegenstelling tot de andere tot nu toe bekendgemaakte smartwatches met Android Wear een ronde kast en lijkt daarmee wat meer op een klassiek horloge. Ook wordt er gesproken over het draadloos kunnen opladen van het horloge door middel van de Qi-standaard, wat de G Watch en Gear Live weer niet aan boord hebben.

Motorola Moto 360

Potentie of niet?

Android Wear moet het gaan maken op wearables en natuurlijk willen fabrikanten dat de consumenten massaal smartwatches en fitnesstrackers gaan aanschaffen. Zit er volgens jou potentie in dit aangepaste Android besturingssysteem of niet? En welke smartwatch van deze drie spreekt jou het meeste aan en waarom? De Gear Live om zijn hartslagmeter of AMOLED-scherm, de Moto 360 vanwege zijn klassieke uitstraling en ronde scherm of de LG G Watch vanwege zijn altijd-aan-functionaliteit?

Samenvattend kunnen we natuurlijk stellen dat we eerst nog maar eens moeten afwachten hoe Android Wear het gaat doen, maar Google ziet het als iets met een groot potentieel om de markt van wearables nog aantrekkelijker te maken. Fabrikanten spelen hier uiteraard op in door allerlei hardware aan te leveren waarop dit aangepaste besturingssysteem draait. Al met al kan het best eens zijn dat we over een jaar of wat Android-wearables zien bij jong en oud, in allerlei prijsklassen en iedereen er eentje draagt net zoals nu iedereen doet met een smartphone of een tablet en wie had dat nou gedacht?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (13)
Bezig met laden van reacties...