'Moto 360 krijgt ondersteuning draadloos laden via Qi-standaard'

'Moto 360 krijgt ondersteuning draadloos laden via Qi-standaard'

Moto 360

De Motorola Moto 360 zal één van de eerste apparaten zijn die op Android Wear draait, de speciaal aangepaste variant van Android voor wearables zoals horloges en fitnesstrackers. In de afgelopen maanden is er al veel informatie over dit horloge en Android Wear online verschenen en nu is het wachten eerste echte beelden van deze smartwatch. Het horloge heeft een ronde kast en lijkt daarmee op een klassiek horloge, waarmee uiteraard de tijd te zien is, door middel van verschillende watchfaces.

Besturing werkt via veegbewegingen en spraak, maar over de hardware van de Moto 360 is in tegenstelling tot de LG G Watch nog maar weinig bekend. Aan één van de zijkanten van het horloge is een klein gaatje te zien, welke waarschijnlijk functioneert als microfoon voor verschillende voice-commands. Ook is er een draaiknopje aanwezig, waarmee je normaal de wijzers kunt verzetten. Aangezien deze smartwatch geen echte wijzers krijgt is het nog even gissen naar de functionaliteit van dit knopje. Er zullen verschillende polsbandjes op de markt komen, gemaakt van verschillende materialen om zo de look te personaliseren.

Qi-charging

De onderkant van het horloge lijkt gemaakt van een hard paars gekleurd plastic en er werd al eerder gezegd dat het horloge draadloos op te laden zou zijn. Deze bewering lijkt door middel van documenten van de FCC, een Amerikaanse keuringsinstantie, nu bevestigd. Daar is namelijk een lader verschenen waarmee de Moto 360 opgeladen kan worden via het Qi-protocol.

FCC-gegevens Motorola-charger

Beschikbaarheid

Morgen begint Google I/O waar deze Moto 360 officieel gepresenteerd zal gaan worden. Wanneer het horloge dan te koop zal zijn en voor welke prijs is nog onbekend. Geruchten spraken eerder over een release welke nog in juni zou plaatsvinden en een prijs van € 249.

Lees meer over:
Moto 360

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties