Android TV kent sterke groei: 100 tv-providers ondersteunen het platform

Android TV kent sterke groei: 100 tv-providers ondersteunen het platform

Android TV

Android TV is aan een interessante groei bezig. Eerder dit jaar maakte Google al bekend dat het aantal gebruikers verdubbeld is tegenover een jaar eerder, en nu stelt het bedrijf ook dat het tv-platform ook een mijlpaal heeft bereikt wat betreft ondersteuning door tv-operatoren. 100 verschillende operators - voornamelijk uit Azië en Europa werken nu met Android TV.

We zien ook duidelijk dat die groei zich ook in Nederland verder zet. Ziggo heeft in november nog zijn Android TV-app 'Ziggo GO' aangekondigd, en ook de streamingdienst NLZIET is recent met een eigen applicatie voor het platform gekomen. Die app kon alvast getest worden door lezers van Androidworld alvorens ze live ging voor het grote publiek.

NOS - Android TV-app

De NOS-app voor Android TV

Android TV Boxen

De informatie rond de groei van Android TV werd gedeeld door Shalini Govil-Pai, senior director voor product management bij Multichannel News. Ze vertelde verder ook dat het platform ondertussen tientallen miljoenen aan gebruikers kent. De helft van de gebruikers zou het besturingssysteem gebruiken via een aparte Android TV box zoals de Nvidia Shield TV.

Gebruik jij Android TV, of stream je al je content via je Chromecast? Misschien heb je een ander tv-platform voor je smart tv? Laat ons weten hoe jij jou televisie 'slimmer' maakt in de reacties onderaan dit artikel.

NVIDIA Shield Android TV

Ziggo GO
Met de Ziggo GO-app kunnen Ziggo-klanten online tv-kijken op hun smartphone, tablet of laptop. Sinds kort is het in de app ook mogelijk om een opname op te ..

Meer info

NLZIET | Online tv-kijken
NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLZIET kunnen kijkers op één plek ..

Meer info

NOS
Met de NOS-applicatie voor Android is het mogelijk het laatste nieuws te lezen, maar ook voetbaluitslagen te bekijken en eventuele liveblogs te volgen. Een uitgebrei ..

Meer info

Lees meer over:
Android TV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties