Google stelt beveiligingsupdate van maart beschikbaar voor Pixel-telefoons

Google stelt beveiligingsupdate van maart beschikbaar voor Pixel-telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google rolt momenteel de beveiligingsupdate van maart uit naar de Pixel 3a, Pixel 4, Pixel 4XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a. De Pixel 6-serie krijgt de update later deze maand.

Google beveiligingsupdate van maart

Zoals elke eerste maandag van de maand brengt Google een beveiligingsupdate uit voor zijn Pixeltelefoons die verschillende kwetsbaarheden in Android aanpakt. Dit keer zijn er 24 problemen opgelost variërend van hoog tot kritiek. Er is sprake van één kritieke systeemfout, maar bij het gedeelte omtrent fouten met Qualcomm- en MediaTek-chips zijn er nog meer kritieke kwetsbaarheden.

In het begeleidende Security Bulletin van maart kun je lezen welke kwetsbaarheden Google heeft aangepakt met deze update. Er is ook weer een Aangepast Security Bulletin speciaal voor Pixel-telefoons. Zoals je daar kan zien zijn er ontzettend veel fouten aangepakt die specifiek voor Pixel-telefoons van toepassing zijn. Google spreekt ook hier over zes kritieke fouten.

Update installeren

Heb je een van de hierboven vermelde Pixel-telefoons? Dan krijg je de update via een over-the-air-update (OTA). Je kan de update ook handmatig installeren en je leest hier hoe je dat precies kan doen. De Factory Images vind je hier en de OTA-bestanden kun je hier vinden.

Heb je geen Pixel-telefoon, dan moet je wachten tot de fabrikant van jouw telefoon de update heeft uitgerold. In de artikelen hieronder kom je te weten of en wanneer jouw telefoon updates krijgt.

Heb jij de beveiligingsupdate van deze maand al binnen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

De Pixel 5

De Pixel 5

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk