Google doet drie belangrijke aankondigingen, dit zijn ze

Google doet drie belangrijke aankondigingen, dit zijn ze

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft maandag drie belangrijke aankondigingen gedaan voor zijn Pixeltelefoons. In dit overzicht vind je alle details over onder andere nieuwe functies en de nieuwe beveiligingsupdate.

1. Google beveiligingsupdate van juni

Allereerst heeft de zoekgigant de beveiligingsupdate van juni vrijgegeven, en die pakt verschillende kwetsbaarheden in Android aan, variërend in de categorie hoog tot kritiek. In het begeleidende Security Bulletin van juni kun je de technische details ervan inzien. In de aangepaste Security Bulletin voor Pixel-telefoons vind je de kwetsbaarheden die zijn verholpen in de software van de Pixeltelefoons

Eigenaren van een Pixel 4 of hoger kunnen rekenen op oplossingen voor de Gboard-app die niet verschijnt in bepaalde apps, ontbrekende meldingen voor inkomende oproepen, de camera-app die onder bepaalde omstandigheden niet correct wordt weergegeven of gestart, en verschillende bugs in de interface.

Heb je een Pixel 6 of Pixel 6 Pro? Dan zou met deze beveiligingsupdate de levensduur van de accu moeten zijn verbeterd, vooral als de telefoon niet actief is. De update verhelpt ook een probleem waarbij de Google-app crashte, en er zijn verbeteringen voor de aanpasbare helderheid, stabiliteit en connectiviteit.

Beveiligingsupdate installeren 

Het is belangrijk om beveiligingsupdates te installeren. Deze is nu beschikbaar voor de telefoons van Google maar andere smartphonefabrikanten brengen deze update ook uit voor hun telefoons. Ja, zonder beveiligingsupdates blijft je telefoon gewoon werken, maar zoals bij elke telefoon die niet meer wordt ondersteund, loop je wel een beveiligingsrisico.

Heb je een van de Pixel 4 of nieuwer? Dan krijg je de update via een over-the-air-update (OTA). Je kan de update ook handmatig installeren en je leest hier hoe je dat precies kan doen. De Factory Images vind je hier en de OTA-bestanden kun je hier vinden. Heb je geen Pixel-telefoon, dan moet je wachten tot de fabrikant van jouw telefoon de update heeft uitgerold.

2. Pixel Feature Drop

De Pixeltelefoons krijgen naast de beveiligingsupdate ook nieuwe functies via de elfde Pixel Feature Drop. Met de Pixel Feature Drops wil Google ervoor zorgen dat Pixel-telefoons op regelmatige basis worden voorzien van nieuwe functies en verbeteringen. Dat is dit keer ook weer het geval.

1. At a Glance

De 'Snel overzicht'-widget, beter bekend als 'At a glance', laat meer nuttige informatie zien. Er komen drie nieuwe features bij:

Gerelateerde artikelen

  1. Nestdeurbel videofeed: Je hoeft niet meer je telefoon te ontgrendelen om te zien wie er voor de deur staat. Je kunt nu rechtstreeks vanaf je vergrendelingsscherm zien wanneer iemand op de knop van je Nest Doorbell belt. Voor deze functie heb je volgens Google een compatibele Nest-deurbel nodig en de Google Home- of Nest-app.
  2. Zaklamp-aan-herinnering: Als je ooit onhandig te horen hebt gekregen dat je zaklamp aan is, goed nieuws! Je ziet nu een herinnering en snelkoppeling om je zaklamp uit te schakelen als je hem per ongeluk aan laat staan.
  3. Luchtkwaliteitswaarschuwingen: Google gaat mensen in de Verenigde Staten, Australië en India waarschuwingen geven over de luchtkwaliteit op locatie. Zij krijgen deze meldingen dan op het vergrendelingsscherm te zien.
Google doet drie belangrijke aankondigingen, dit zijn ze

2. pocket operator for Pixel

Google brengt, in samenwerking met Teenage Engineering, een app genaamd pocket operator for Pixel uit. Met deze app kun je alledaagse geluiden in muziek veranderen. De app is beschikbaar in de Play Store en komt samen met de juni Feature Drop, maar merkwaardig genoeg is ze alleen voor de Pixel 5 en 6-serie geschikt.

pocket operator™ for Pixel™

pocket operator™ for Pixel™

Google brengt, in samenwerking met Teenage Engineering, een app genaamd pocket operator for Pixel uit. Met deze app kun je alledaagse geluiden in muziek ve ..

3. Meer nieuwe functies

In de Verenigde Staten, Canada en Australië kunnen mensen hun vaccinkaart nu makkelijker op hun Pixel tevoorschijn toveren. Daarnaast zijn er speciaal voor Pride Monthe nieuwe wallpapers beschikbaar gesteld. Tenslotte is deze nieuwe functie voor de geluidsversterker waarbij storend achtergrondgeluid wordt weggefilterd nu voor meer Pixeltelefoons beschikbaar.

3. Android 12 QPR3

Ten slotte wordt het Android 12 QPR bètaprogramma afgesloten met een laatste update. Het Android 12 QPR bètaprogramma werd in maart gelanceerd als een manier om elk kwartaal bètaversies uit te brengen exclusief voor Pixel-telefoons. Deze updates komen doorgaans met de nieuwste feature drops en patches. De laatste update is nu beschikbaar voor de Pixel 4 en nieuwer en bevat tevens de Pixel Feature Drops.

Google geeft ook aan dat "apparaten die zijn ingeschreven voor de Android 12-bèta niet automatisch Android 13-bètaversies ontvangen." Je moet je dus eerst afmelden voor de Android 12-bèta. Daarna kan je je aanmelden voor de Android 13-bèta.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk