Eerste beveiligingsupdate van 2020 beschikbaar voor Pixel-telefoons

Eerste beveiligingsupdate van 2020 beschikbaar voor Pixel-telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate januari 2020

Van te voren worden fabrikanten van Android-telefoons door Google op de hoogte gebracht van alle gevonden kwetsbaarheden, zodat ook zij een beveiligingsupdate voor hun telefoons uit kunnen brengen. In de regel brengt Google de eerste maandag van de maand deze update voor zijn Pixel-telefoons uit en daarna volgende overige smartphonefabrikanten.

Toch was Samsung vorige week Google hiermee te snel af. De Zuid-Koreaanse fabrikant begon namelijk al met het uitrollen van deze update naar zijn Samsung Galaxy A50 en de Samsung Galaxy S10, de Galaxy S10 Plus en de Galaxy S10e kregen de patch vandaag binnen. Nu is het dan de beurt aan Google om via de maandelijkse beveiligingsupdates diverse kwetsbaarheden in Android te verhelpen. Een aantal Pixel-telefoons die de december-patch nog niet hebben ontvangen, kunnen deze in de januari-update verwachten.

Welke kwetsbaarheden zijn er verholpen?

In het begeleidende Security Bulletin geeft Google dat het met de eerste beveiligingsupdate van dit jaar in totaal 41 beveiligingslekken heeft gedicht. In het Bulletin vind je tevens linkjes die leiden naar een pagina die meer informatie geeft over de betreffende kwetsbaarheid. Voor Pixel-specifieke kwetsbaarheden kun je sinds december vorig jaar niet meer in het Pixel Bulletin terecht. Het lijkt erop dat deze verbeteringen voortaan in de Google Pixel Help Community geplaatst zullen worden. In de afbeelding hieronder vind je de verbeteringen voor de Pixel-telefoons.

Beeld van de update

Update installeren

De update is beschikbaar voor de Essential Phone en de gehele Pixel-serie met uitzondering van de eerste generatie. Deze telefoons kregen in december van vorig jaar de laatste beveiligingsupdate.

Va ‘Instellingen > Systeem > Systeem-update’ kun je de update forceren. Je kan hem ook via een OTA- of Factory Image handmatig installeren. Je vindt hier informatie over hoe je dat precies kan doen.

We adviseren je om de update zo snel mogelijk te installeren. Zo ben je er zeker van dat je de nieuwste en meest veilige software draait. Heb je geen Pixel-telefoon? Dan moet je nog even wachten tot de fabrikant van je telefoon zijn beveiligingsupdate uitrolt.

Google Pixel 4 cases

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk