Beveiligingsupdate van februari 2020 beschikbaar voor Pixel-telefoons

Beveiligingsupdate van februari 2020 beschikbaar voor Pixel-telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate februari 2020

Als je als eerste de laatste beveiligingspatches op je telefoon wil dan moest je tot voor kort een Pixel-telefoon hebben, maar Samsung bewijst sinds dit jaar dat het Google best te snel af kan zijn. Dat komt omdat Google fabrikanten netjes op voorhand op de hoogte brengt van de laatste beveiligingsinformatie alvorens Google zelf een patch voor Pixel-toestellen uitbrengt. De Galaxy A50 en de Note 10-telefoons kregen dus als eerste de beveiligingsupdate.

Google heeft in zijn Security Bulletin van deze maand vermeld dat er 13 kwetsbaarheden zijn verholpen, waarbij een aantal als kritiek worden beschouwd. Google legt in het bulletin altijd uit hoe ernstig een bepaalde kwetsbaarheid is.

Wil je meer te weten komen over fouten die meer specifiek met de Pixel-toestellen te maken hebben dan kan je een overzicht vinden in de Google Pixel Help Community. Onderstaande afbeelding bespreekt alvast de belangrijkste problemen en de toestellen waarbij ze gevonden zijn.

Pixel beveiligingsupdate februari 2020

Update installeren

De update is beschikbaar voor alle Pixel-telefoons met uitzondering van de eerste generatie, en ook de Essential Phone PH-1 wordt zoals altijd meteen getrakteerd op een beveiligingsupdate. Va ‘Instellingen > Systeem > Systeem-update’ kun je de update forceren. Je kan hem ook via een OTA- of Factory Image handmatig installeren. Je vindt hier informatie over hoe je dat precies kan doen.

Het is aangeraden om beveiligingsupdates zo snel mogelijk te installeren. Heb je geen van bovengenoemde toestellen? In dat geval zal je nog even geduld moeten hebben alvorens de fabrikant van jouw telefoon zijn update uitrolt.

Pixel 3 XL versus Pixel 4 XL

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk