Dit zijn de Easter Egg en de verborgen game in Android 11

Dit zijn de Easter Egg en de verborgen game in Android 11

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De derde bètaversie van Android 11 is gelanceerd en hierin is een nieuwe Easter Egg met katten te vinden. We leggen uit hoe je met de Easter Egg in Android 11 een echte Kitty Collector wordt!

Android 11 Easter Egg

Elke Androidversie wordt traditiegetrouw met een Easter Egg geleverd. Zo had Lollipop de ‘namaak-versie’ van Flappy Bird, Android 9.0 Pie een grote letter P met allerlei gekleurde lijntjes en Android 10 kwam met een verborgen puzzelspelletje. Nu is het de beurt aan de katten in Android 11.

De katten komen je misschien bekend voor. Deze dieren waren ook in de easter egg in Android 7.0 Nougat te vinden en maken nu een comeback in de derde bètaversie van Android 11. Om de katten op je telefoon tevoorschijn te halen, moet je ze eerst activeren op een telefoon waar de Android 11 Beta 3 op draait. Als eerste open je de instellingen en dan 'Over de telefoon'. Daarna tik je een aantal keren op 'Android 11'. In de video hieronder zie je wat je hierna moet doen.

Als je dit gedaan hebt, zal er na een aantal minuten een kat als melding op je scherm verschijnen. Deze kat heet Android Neko en is natuurlijk familie van Neko Atsume. Als je op de kat tikt, kun je de naam aanpassen. Daarna ben je Neko wel kwijt en zul je via de bedieningselementen in de smarthomebediening de kat met een paar tikken op 'toy' weer tevoorschijn kunnen halen. Deze nieuwe smarthomebedining vind je in Android 11 door de aan/uit-knop lang ingedrukt te houden.

Easter Egg Android 11

Als je op het pijltje tikt, opent er een Android 11-bubbel. Deze bubble of bubbel lijkt op de Chatheads van Facebooks Messenger en laat je sneller reageren op berichten die je op je telefoon krijgt. In deze bubbel vind je alle katten die je reeds verzameld hebt met spelen en voeren. Tot nu toe heb ik er nog maar eentje weten aan te trekken. Het weekend zal ik dus druk zijn met de kattenverzorging.

Easter Egg Android 11

Google weet met deze Easter Egg op een leuke manier twee nieuwe functies (bubbels en smarthomebediening) uit Android 11 te belichten. Wat vinden jullie van de Easter Egg in Android 11? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk