Dit zijn de Easter Egg en de verborgen game in Android 10

Dit zijn de Easter Egg en de verborgen game in Android 10

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 10 Easter Egg

Elke Androidversie wordt traditiegetrouw met een Easter Egg geleverd. Zo had Lollipop de ‘namaak-versie’ van Flappy Bird en Android 9.0 Pie een grote P met allerlei gekleurde lijntjes. De Easter Egg van Android 10 werd eerder al ontdekt in de zesde Android Q-bètaversie op de Essential Phone en nu is de verborgen boodschap op alle telefoons met Android 10 te vinden. Ga hiervoor naar de instellingen > Over de telefoon > Android-versie en tik vervolgens een aantal keer op 'Android-versie'.

Dit keer zit er achter de verborgen Easter Egg nog een verborgen puzzelspelletje. Als je namelijk het cijfer '1' meerdere keren aantikt, zal deze draaien. Vervolgens plaats je de gedraaide '1' op de '0' zodat de letter 'Q' zichtbaar wordt. Tik daarna nog een paar keer op het logo en er verschijnt een zogenaamde nonogram. Dat is een beeldpuzzel waarbij de oplossing een tekening van gekleurde blokjes of pixels is. In dit geval kleur je diverse pixels in om een verborgen afbeelding tevoorschijn te toveren. Elke keer als je een puzzel oplost, zal je bij de volgende Easter Egg een nieuwe voorgeschoteld krijgen.

Hieronder zie je de nieuwe Easter Egg van de Androidversie zonder toetje.

En dit is één van de puzzels die forumbaas Patrick heeft opgelost.

Android 10 nonogram

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk