'Google Berichten test 'bubble' voor meldingen à la Messenger'

'Google Berichten test 'bubble' voor meldingen à la Messenger'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Meldingen-bubbles

Sinds de tweede bètaversie van Android 10 kwam Google onverwachts met 'bubbles', dat is een nieuwe interface voor meldingen die meteen doet denken aan de chatheads van Messenger. De functie heeft de stabiele versie van Android 10 nooit gehaald, maar XDA Developers heeft ontdekt dat ze nu verborgen zit in de code van Google Berichten. De functie is niet actief voor gebruikers, want ontwikkelaars zijn ze nog volop aan het testen.

Wanneer je een bericht krijgt, zie je onderaan op je startscherm een bubble verschijnen die de profielafbeelding toont van de afzender samen met de app waarmee het bericht is verzonden. Je krijgt ook kort een preview te zien van de tekst uit het bericht, en als je de bubble aantikt, zie je een weergave van de conversatie samen met de mogelijkheid om meteen te antwoorden.

Wil je een melding verwijderen, dan sleep je de bubble richting de 'X' onderaan het scherm. Dat werkt vergelijkbaar met de manier waarop je een app of widget van je startscherm haalt. In de instellingen van Berichten kan je de bubbles ook in- of uitschakelen.

Klaar voor Android 11

Bubbles hebben nooit hun intrede gemaakt in de finale software van Android 10, maar Google is de functie duidelijk niet vergeten. Ontwikkelaars kunnen aan de slag met de zogenaamde 'Bubbles API' die hun apps compatibel maakt met deze functie. Dat moet ze de nodige tijd geven om bubbles voor hun apps klaar te stomen wanneer Android 11 volgend jaar getest wordt.

Screenshot van Bubbles in Android Q

De bubbles van de Android 10-bèta

Ik kijk persoonlijk uit naar de komst van Bubbles, want hoewel Ik zelf de Chatheads van Messenger nooit gebruik, is dat alleen maar omdat deze manier om meldingen weer te geven niet in lijn is met alle andere apps. Chatheads maken op die manier het startscherm van je telefoon wat meer chaotisch, maar met de komst van bubbles komt daar verandering in.

Wat denk jij van deze functie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk