Google verplaatst feestelijke Android 11 Beta-lanceringsevent

Google verplaatst feestelijke Android 11 Beta-lanceringsevent

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Android 11 Bèta

Google plande begin mei plots een ‘Beta Launch Show’ in voor de Android 11 Beta; op 3 juni zouden we kennismaken met de eerste Android 11 Bèta. Met het lanceringsevenement voor Android 11, zou de zoekgigant tegemoetkomen aan alle ontwikkelaars, media en fans van Android die meer over de nieuwste versie van Android te weten willen komen. Eerder zette Google een streep door I/O; door de uitbraak van het coronavirus was een fysiek evenement onmogelijk, maar ook een digitaal event bleek later onmogelijk te organiseren. Het Android-team schuift ditmaal The Beta Launch Show iets naar achteren.

The Bèta Launch Event is vertraagd

Google stelt het Beta Launch Event van 3 juni voorlopig uit

Het evenement zal niet doorgaan op 3 juni; dat heeft volgens Google te maken met de situatie in de Verenigde Staten. “We staan te popelen om u meer te vertellen over Android 11, maar het is nu niet het moment om het te vieren”, aldus het Android Developers-team. Daarmee verwijst de zoekgigant naar de protesten in Amerikaanse steden, vanwege een incident tussen politie en een getinte burger. Daarnaast bereikte de VS afgelopen week de kritische grens van 100.000 doden door COVID-19-besmettingen. Ten slotte ging Trump het gevecht aan met Twitter, nadat berichten van de president op feiten werden gecontroleerd.

Updateschema

Google verplaatste eerder al de uitrol van de Android 11 Bèta-updates, die in mei uit zouden rollen. Tezamen met de vertraging van The Beta Launch Show, heeft Google tevens besloten de uitrol van de eerste Android 11 Bèta op te schuiven. Vermoedelijk zal de update alsnog in juni uitrollen - indien de zoekgigant de eerste Bèta-update tijdig af kan ronden. De zoekgigant gaf begin mei aan de focus te leggen op samenwerken op afstand, evenals het ‘welzijn van onze families, vrienden en collega’s’. Zoals de planning er nu voorstaat, zou de tweede Android 11 Bèta-update volgen in juli, terwijl een derde (release candidate) in augustus uit zal rollen.

Android 11 nieuwe tijdlijn

Zo ziet de huidige uitrol van de Android 11 Bèta-updates eruit

Nog voor het einde van het derde kwartaal, in september dus, zal Google de Android 11 update naar zijn Google Pixel-toestellen uitrollen en komt de code beschikbaar voor fabrikanten. Onbekend is of de Bèta-updates ditmaal wederom beschikbaar zullen komen op toestellen buiten de Pixel-reeks. In 2019 werkte Google onder andere samen met Huawei en OnePlus. Functioneel is Android 11 gericht op het verbeteren van de eerder aangebrachte privacyfuncties; daarnaast voegt Google een API toe voor gezichtsherkenning, zodat bankapplicaties met vertrouwen de biometrische functie in kunnen schakelen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk