Google I/O definitief geannuleerd: virtuele meetings gaan niet door

Google I/O definitief geannuleerd: virtuele meetings gaan niet door

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google I/O 2020

Het besluit om de ontwikkelaarsconferentie in zijn volledigheid te annuleren, komt niet ‘ineens’. In eerste instantie annuleerde Google alvast offline-activiteiten bij Mountain View, vlakbij het kantoor van Google. Presentaties die gepland stonden voor I/O 2020 zouden voortaan worden doorgeschoven naar livestreams. De zoekgigant heeft in een tweet laten weten dat ook de livestreams niet door zullen gaan: daarmee komt I/O 2020, dat plaats zou vinden tussen 12 en 14 mei, in zijn volledigheid te vervallen. Google volgt daarmee de ‘schuilplaats-regeling’ die is opgesteld door de overheden in de Bay Area.

Google I/O 2020

Voor Google is het een flinke klap om geen livestreams meer te mogen houden: I/O 2020 is een van de grootste jaarlijkse ontwikkelaarsconferenties voor Android. In het verleden kondigde Google onder andere de Google Assistant – en de Home-speakers – aan tijdens deze conferentie. Daarnaast wordt de conferentie vaak gezien als het lanceerstation voor de nieuwste versie van Android. Tijdens het evenement worden veel functies van de nieuwste Android-versie uitgelicht. Zonder de conferentie zal het voor Google lastig worden om deze informatie over te brengen. Het bedrijf zou werken aan een oplossing.

Coronavirus

Het annuleren van Googles ontwikkelaarsconferentie is gelinkt aan de uitbraak van het coronavirus. In Californië zijn meer dan 1.000 gevallen van het virus geconstateerd. In een Google Developers-tweet staat dat de zoekgigant zijn aandacht wil richten op het bieden van ondersteuning in deze nieuwe situatie: “op dit moment is het belangrijkste wat we allemaal kunnen doen, dat we onze aandacht richten op het helpen van mensen met de nieuwe uitdagingen waar we allemaal voor staan. We doen alles wat we kunnen om onze gemeenschappen veilig, geïnformeerd en verbonden te houden.”

Renders van Pixel 4a

Gezien de ontwikkelaarsconferentie niet door zal gaan, is het tevens onbekend hoe Google van plan is om de Pixel 4a-serie te onthullen. Geruchten wezen op een mogelijke lancering op 12 mei: de eerste dag van I/O 2020. Nu de conferentie is geannuleerd, is de kans groot dat de lancering van de telefoon wordt uitgesteld. De Pixel 4a moet opvolging bieden aan de Google Pixel 3a en 3a XL, die tijdens I/O 2019 zijn geïntroduceerd. Voor het design heeft Google afgekeken bij de Pixel 4 en 4 XL, terwijl er intern juist midrange-componenten zijn uitgekozen. Hoe denken jullie dat Google het gemis van I/O gaat oplossen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk