Nintendo kondigt Pokémon Quest voor Android aan

Nintendo kondigt Pokémon Quest voor Android aan

Sven Rietkerk

door Sven Rietkerk

Laatst geüpdatet

Pokémon Quest

Het is geen geheim dat Pokémon ontzettend goed gaat op het mobiele platform. Pokémon Go is nog altijd een succes en binnenkort kunnen we aan de slag met een nieuwe Pokémon-game. Pokémon Quest is een spel dat volledig nieuw zal zijn. Het werkt anders dan de Pokémon-games die nu beschikbaar zijn. Verwacht dus geen traditionele RPG, maar iets anders. Het spel speelt zich af op “Tumblecube Island”. Daar leven de monstertjes en kun je op zoek naar voedsel, prijzen en meer.

Op Tumblecube Island bevinden zich Pokémon die een uniek stijltje hebben. Spelers bouwen kampen op die nieuwe Pokémon aantrekken. Deze Pokémon kunnen daarna worden toegevoegd aan het team.

Zoals gezegd is de gameplay anders dan we gewend zijn van een Pokémon RPG of Pokémon Go. Zo hebben de spelers niet de volledige controle over de Pokémon. Spelers kiezen vanuit hun basis drie Pokémon waarmee ze kunnen vechten. In Quest kunnen spelers tikken om aan te vallen en wachten tot meters vollopen om speciale aanvallen uit te voeren. Als je dit niet doen, bewegen de Pokémon zelf rond in de wereld. Na de gevechten verzamel je verschillende items. Deze zijn te gebruiken om je team en basis sterker te maken. Daarbij is het natuurlijk mogelijk om zelf te kiezen welke Pokémon je sterker maakt.

Beschikbaarheid Pokemon Quest

Pokémon Quest is op dit moment beschikbaar voor de Nintendo Switch. Voor een release op Android zullen we nog een maand moeten wachten. De game is free-to-start, maar er zullen downloadbare extra’s beschikbaar zijn. Hiervoor moet uiteraard worden betaald. Er zijn nog geen prijzen in euro’s bekend, maar de downloadbare content kost tussen de 5 en 18 dollar. Omgerekend is dat tussen de 4,30 euro en 15,50 euro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk