Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Candy Crush Saga: 3 tips inclusief 'gratis' levens

· 13 augustus 2013

Candy Crush Saga is voor velen een dagelijkse bezigheid geworden. In deze game is het de bedoeling allerlei zoetigheden met elkaar te verbinden en hierbij opdrachten uit te voeren.

Candy Crush Saga

Candy Crush Saga is misschien wel de populairste Androidgame op dit moment. De makers van de app verdienen dan ook ongeveer € 500.000 per dag aan deze game, dankzij de miljoenen spelers wereldwijd. Het is de bedoeling om snoepjes van dezelfde kleur met elkaar te verbinden om zo combinaties van minimaal drie stuks te realiseren. Hoe groter de combinaties, hoe meer punten, maar ook extra power-ups er beschikbaar komen. Check hier onze uitgebreide review.

De makers van Candy Crush Sage, King.com, hebben ook een timer toegevoegd, elk half uur krijg je een extra leven met een maximum van vijf. Dit wil dus zeggen dat als je levens op zijn, je of een half uur moeten wachten, of je Facebookvrienden mag lastig vallen voor extra levens. Als zij ook spelen, is dat natuurlijk een goede optie, maar wil je ze er niet mee lastig vallen, of speelt niemand anders deze game, dan is er gelukkig nog een andere manier om aan levens te komen. Hieronder hebben we een vijftal tips opgesomd, die het Candy Crush-leven net iets aangenamer kunnen maken. Wellicht ben je een doorgewinterde speler en ken je onderstaande tips al, dan horen we natuurlijk graag welke tips jij nog hebt voor de mensen die nog niet zo ervaren zijn met dit snoepjesparadijs.

CandyCrushbestellen

1. Extra 'gratis' levens

Levens zijn een vereist om Candy Crush Saga te blijven spelen, echter zijn deze beperkt beschikbaar. Een makkelijk trucje om extra, gratis levens te verkrijgen in Candy Crush Saga is het simpelweg vooruit zetten van de tijd op je smartphone of tablet. De berekening van resterende tijd voordat je een extra leven krijgt, gebeurt op basis van de systeemtijd van je apparaat. Als je deze een uur vooruit zet, dan zul je een tweetal extra levens krijgen. Hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden. Als je de tijd vooruit hebt gezet, maar toch weer terug wilt naar de originele tijd, dan zul je extra lang moeten wachten op nieuwe levens, deze worden namelijk geteld vanaf het moment dat er levens gegeven worden. Dit wil dus zeggen, zet je de tijd twee uur vooruit en vervolgens twee uur terug, dan zul je twee uur langer moeten wachten op de volgende levens. Maar, wil je 'snel' nieuwe levens, dan is dit de makkelijkste manier zonder Facebookvrienden lastig te vallen. Oh ja, hou er wel rekening mee als je je wekker wilt zetten, als de tijd niet goed staat, is te vroeg wakker worden gegarandeerd!

2. Combo's, combinaties en nog meer combo's

Het samenvoegen van drie snoepjes, zorgt ervoor dat deze verdwijnen. Het samenvoegen van vier of vijf snoepjes, zorgen dat deze verdwijnen, maar je krijgt er ook nog een extraatje voor terug. Ditzelfde is het geval als je een L of een T kunt maken van dezelfde snoepjes. Deze 'extraatjes' werken op zichzelf prima en hebben elke een eigen kenmerk zoals bijvoorbeeld het verwijderen van een volledige rij, maar maak je combinaties met extraatjes, dan worden ze een stuk krachtiger. Op deze manier kan een onhaalbaar level ineens haalbaar worden. Hieronder een aantal combinaties op een rij waarbij het handig is om te weten dat vier snoepjes een 'streepjes-snoepje' geven, vijf snoepjes een 'gespikkelde bol' en een T of L een 'verpakt' snoepje.

 • Verpakt + gestreept: groot snoepje dat vier rijen horizontaal en verticaal kapot maakt
 • Verpakt + verpakt: grote 'explosie
 • Verpakt + gespikkeld: alle specifieke kleuren 'exploderen'
 • Gestreept + gespikkeld: alle specifieke kleuren laten rijen verdwijnen
 • Gestreept + gestreept: horizontale en verticale rij zal verdwijnen
 • Gespikkeld + gespikkeld: Veld wordt leeggespeeld

3. Gebruik power-ups met mate

Tijdens het spelen van Candy Crush Saga ontvang je power-ups, zoals bijvoorbeeld de 'lollie' die snoepjes kapot kan slaan. Hier zijn er slechts een aantal van beschikbaar en zodra deze allemaal gebruikt zijn, dan kun je nieuwe ontvangen door ervoor te betalen. Natuurlijk wil je het liefst zo weinig mogelijk geld uitgeven, dus gebruik dit ook alleen als het echt noodzakelijk is. Hou hierbij in het achterhoofd dat er ongeveer 400 levels zijn.....

3+1. Verwijder gegevens

Zorg dat je ingelogd bent met een Facebook-account, anders gaan ALLE GEGEVENS VERLOREN. Als dat het geval is, dan ga je naar instellingen>toepassingen/applicaties>Candy Crush Saga>Verwijder gegevens. Op deze manier krijg je steeds vijf nieuwe levens. Als je niet ingelogd bent met een Facebook-account, worden de vorderingen niet opgeslagen en kun je dus opnieuw beginnen. Bedankt Kevin en Jurgen voor de tip!

Installeer geen 'oneindige levens-hacks' voor Candy Crush

Het klinkt aantrekkelijk en de zoekterm 'unlimited lives Candy Crush' levert ruim 88 miljoen resultaten op, waarbij ook het Nederlandse 'Oneindige levens Candy Crush' duizenden resultaten oplevert. Vaak worden er allerlei programmaatjes aangeboden, of apps beschikbaar gesteld die oneindige levens zouden kunnen realiseren. Dit is echter niet het geval, vaak bevatten deze apps of andere software virussen of andere schadelijke software die je meer kosten dan alleen maar wat extra levens. Let dus op, oneindige levens, of andere 'levens ontvangers' die gouden bergen beloven zijn vaak nep en onbetrouwbaar.

Wij zijn benieuwd naar jouw tips of ervaringen met Candy Crush Saga? Speel jij deze game? Heb je deze verbonden met je Facebook-account? 

 

 

 

 

De nieuwste artikelen over Candy Crush Saga

Candy Crush-games worden maandelijks door 285 miljoen spelers gespeeld

Candy Crush: 2000ste level toegevoegd aan populaire game

Candy Crush verdient maandelijks € 250.000 aan Nederlandse gebruikers

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (55)
Bezig met laden van reacties...