Netflix brengt games naar Android: 6 belangrijkste vragen beantwoord

Netflix brengt games naar Android: 6 belangrijkste vragen beantwoord

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Netflix brengt games naar mobiele apparaten en lanceert hiervoor vijf nieuwe spellen. De games zijn beschikbaar voor Netflix-abonnees met een Android-telefoon.

Netflix en games

Eerder dit jaar haalde Netflix een ex-medewerker van Electronic Arts binnen met de intentie om een game-afdeling op te zetten. Even later begon Netflix met het testen van games in zijn Android-app en woensdagavond kondigt Netflix de uitbreiding van zijn dienst met games officieel aan.

Er komen in eerste instantie vijf games uit en die zijn vanaf vandaag beschikbaar in de Netflix-app voor Androidtelefoons en Androidtablets. De games komen zonder kosten of advertenties maar je hebt wel een aantal zaken nodig. Allereerst de vijf games. Zoals verwacht zitten daar de Stranger Things-games tussen. Die games zijn gebaseerd op de serie Stranger Things die de streamingdienst aanbiedt.

Netflix brengt games naar Android: 6 belangrijkste vragen beantwoord

1. Welke games kun je via Netflix spelen?

  1. Stranger Things: 1984
  2. Stranger Things 3: The Game
  3. Shooting Hoops (basketbalspel)
  4. Card Blast (kaartspel)
  5. Teeter Up 

2. Wat heb je nodig voor Netflix games?

Het enige dat je nodig hebt om te gamen, is een Netflix-abonnement en een Androidtelefoon of Androidtablet. Er zijn geen advertenties, geen extra kosten en geen in-app-aankopen aan verbonden. Netflix biedt abonnementen vanaf € 7,99 tot € 15,99 per maand.

De games zijn in de Netflix-app te vinden maar worden ook via de Google Play Store aangeboden. In de Netflix-app zijn ze te zien in een aparte rij tussen de films en de series. Je vindt hier het complete overzicht van de Netflix-games in de Play Store.

3. Zijn de Netflix games ook voor kinderen geschikt?

Netflix vindt de veiligheid van kinderen heel belangrijk, en biedt daarom de spellen niet voor kinderen aan. Heb je als ouder of verzorger een pincode ingesteld om te voorkomen je kinderen toegang hebben tot jouw Netflix-profielen? Dan is diezelfde pincode vereist om in te loggen bij Netflix en de game op een apparaat te spelen.

4. Kun je de Netflix games ook zonder internet spelen?

Sommige Netflix-games kun je alleen spelen met een internetverbinding. Er zijn ook games die je offline kunt spelen, dus zonder internet.

5. Komen er nog meer Netflix?

Netflix wil voor iedereen gamer leuke games aanbieden, of je nu een beginner bent of een diehard gamer. De streamingdienst zal in de komende maanden het aanbod gaan uitbreiden.

6. Kun je de Netflix games ook op een iPhone spelen?

iOS-ondersteuning is er nog niet, maar volgens Netflix komt dit "in de komende maanden."

Wat vind jij van deze stap van Netflix richting games? Ga jij de games uitproberen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Netflix

Netflix

Wat is Netflix? Netflix is een streamingdienst die in september 2013 in Nederland gelanceerd is. Je kan met een Netflix-abonnement onbeperkt films, series, documentai ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Games

Dit vind je misschien ook leuk