YouTube Music laat je nu muziek streamen in je auto

YouTube Music laat je nu muziek streamen in je auto

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube Music

YouTube Music is Googles nieuwe streamingdienst die de strijd moet aangaan met Spotify en Apple Music. De dienst werd vorig jaar in het najaar bij ons gelanceerd en ze pakte meteen uit met een grote bibliotheek aan content: zowel muziek als al het materiaal dat op YouTube te vinden is. Toch blijft YouTube Music voor Google een project dat nog steeds volop verbeterd wordt, en de de ontwikkelaars hebben recent weer een puntje van hun to-do-lijst geschrapt.

YouTube Music zal voortaan compatibel zijn met Android Auto, waardoor je je favoriete afspeellijsten ook onderweg kan beluisteren. De functionaliteit werd vorige zomer al aangekondigd, maar is nu dus beschikbaar. Android Auto is Googles app die een interface brengt die speciaal voor de auto is aangepast. Knoppen voor het bedienen van navigatie en media zijn groot en je kan ook hands-free commando's geven aan Google Assistent.

Screenshot van YouTube Music in Android Auto

Android Auto

Gebruikers die muziek wilden beluisteren in hun auto moesten nog gebruik maken van Google Play Muziek met Android Auto, maar daar komt nu dus verandering in bij de laatste versie van YouTube Music. De update wordt nu uitgerold via de Google Play Store, maar je kan hem ook downloaden via APK Mirror als je geen zin hebt om erop te wachten.

Android Auto is officieel nog niet in Nederland gelanceerd, hoewel het er even naar uitzag dat de dienst snel naar Nederland zou komen, maar je kan al wel met de applicatie aan de slag door eveneens het apk'tje te installeren via APK Mirror. Belangrijk is wel dat je elke update voor de app manueel moet installeren via de laatste versie op APK Mirror. Onlangs kregen ook Google Podcasts en PowerAmp ondersteuning voor Android Auto.

Spotify vs YouTube Music

Respectievelijk YouTube Music en Spotify. In dit artikel lees je onze vergelijking

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..
Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk