Equalizers
Geluid kan je onderverdelen in verschillende frequenties en elke klank heeft een andere toonhoogte en frequentie. Hoge tonen hebben een veel hogere frequentie dan bijvoorbeeld het basgeluid van een liedje. Hoewel elk liedje of geluid met een eigen mix van hoge of lage tonen komt, wil dat niet zeggen dat je het geluid telkens ervaart zoals het bedoeld is.
Als je bijvoorbeeld met een hoofdtelefoon luistert dan kan een zelfde liedje afhankelijk van welke hoofdtelefoon je gebruikt best anders klinken. Fabrikanten van hoofdtelefoons kunnen hun eigen equalizer toepassen, waardoor je geluid anders beleeft. Beats-hoofdtelefoons staan er bijvoorbeeld om bekend dat ze lichtjes de lage tonen (het basgeluid) boosten, waardoor je basgeluid intenser klinkt, maar geluid minder juist gebalanceerd is.
De Sony WH-1000XM3 die onze redacteur Stijn onlangs onder handen nam in een review
YouTube Music
Googles nieuwste streaming-app, YouTube Music komt nu met een eigen equalizer waarmee je het heft in eigen handen neemt en zelf je geluidstonen naar wens aanpast. Je kan ook kiezen uit een reeks geluidsprofielen afhankelijk van je muzieksmaak. Luister je bijvoorbeeld 90 procent van de tijd naar Iron Maiden of Pantera, dan kan je de heavy metal-modus eens uitproberen, waardoor gitaargeweld nog een stukje sensationeler zal klinken. Je kan ook zelf naar wens schuifknoppen aanpassen om de tonen aan te passen. Voorlopig heeft concurrent Spotify nog geen equalizer. Bekijk nog meer verschillen tussen de twee streaming-apps in dit artikel.
Je vindt de equalizer terug vanuit de instellingen van YouTube Music
Bij onze telefoons is de nieuwe feature maar op de helft van onze telefoons te zien. Je zal dus mogelijk nog even geduld moeten hebben alvorens je de functie te zien krijgt. Je kan de equalizer vinden vanuit de instellingen van YouTube Music. Laat in de reacties hieronder weten wat jij van de equalizer-functie vindt. Heb jij YouTube Music al geprobeerd?
Bedankt voor de screenshot Patrick!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Ik gebruik Youtube Music nu een maandje of 2, heb Spotify ervoor opgegeven en heb nog geen seconde spijt!!
Ik ben toevallig, na jaren, aan het overstappen van Google Play Music naar YouTube Music. Ik vind het wel een schot in de roos hoor de combinatie van YouTube en Google Music in een app! ?