WhatsApp toont aantal notificaties in statusbalk

WhatsApp toont aantal notificaties in statusbalk

WhatsApp bèta

WhatsApp brengt met regelmaat nieuwe functies naar de messenger via WhatsApp bèta. Soms zijn deze groot nieuws, soms enigszins verborgen en niet erg opvallend. De wijziging van vandaag valt in de laatste categorie.

Het is nu direct te zien hoeveel nieuwe berichten er zijn in een bepaald gesprek in de notificatiebalk. Waar er voorheen wel alvast gekeken kon worden naar de berichten door de notificatie uit te vouwen, wordt er nu een nummer tussen haakjes gezet. Als er vijf nieuwe berichten zijn, dan zul je (5) achter de notificatie zien.

Daarnaast heeft WhatsApp ook de bug gefixed bij een quick reply via de notificatie en het verdwijnen van de tekst. Als je een quick reply aan het tikken was (Android 7.0 of hoger), dan verdween deze als er een nieuw bericht binnenkwam. Dat is natuurlijk erg vervelend en deze bug is ook aangepakt in de nieuwste bèta van WhatsApp.

Eerder in januari zagen we een nieuwe, wat grotere toevoeging aan WhatsApp. Er verscheen bij meerdere bètagebruikers een GIF-button die het eenvoudig maakte om gif'jes toe te voegen aan berichten. Deze koppeling met Giphy zorgt ervoor dat je kunt scrollen en het juiste gif'je kunt kiezen.

WhatsApp bèta downloaden

WhatsApp bèta is tegenwoordig via de Play Store te downloaden, waarbij je je wel eerst moet aanmelden om toegang te krijgen tot de nieuwe functies. Hierna zul je na korte tijd een nieuwe update ontvangen in de Play Store met de laatste bètaversie. Hou er hierbij wel rekening mee dat het mogelijk is dat bepaalde functies nog niet optimaal werken op de nieuwste testversie van WhatsApp. Daarnaast kan het even duren voordat de nieuwe mogelijkheden voor het grote publiek uitgerold worden, dus je gesprekspartner ziet ze misschien nog niet.

Wil je aan de slag met de bèta, volg dan deze instructies.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties