WhatsApp lanceert voor het eerst eigen emoji

WhatsApp lanceert voor het eerst eigen emoji

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nieuwe emoji in WhatsApp bèta

De nieuwste bèta van WhatsApp bevat voor het eerst zelf ontworpen emoji, meldt Emojipedia. Het uiterlijk van deze emoji is hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd door die van Apple, getuige de vele gelijkenissen. De emoji zijn te zien in versie 2.17.364.

Systeemfonts gebruiken of zelf maken

App-ontwikkelaars kunnen emoji gebruiken die worden aangeboden door het font (lettertype) van een besturingssysteem, zoals het standaard-Android-font waarin emoticons zijn gedefinieerd, maar het gebruiken van een eigen set emoji wordt ook veel toegepast.

Zo heeft WhatsApp altijd Apples emoji gebruikt voor Android, Windows en de webversie. Nu kiest het bedrijf net als Facebook en Twitter voor eigen emoji. Door de vele gelijkenissen kunnen deze wel verward worden met die van Apple, maar of dat nu een voordeel of een nadeel is, dat laat ik aan de gebruiker over.

Emojipedia heeft in een aantal afbeeldingen de emoji van Apple en de nieuwe van WhatsApp onder elkaar gezet. Zo kun je precies zien wat de verschillen zijn. Detail: WhatsApp was de eerste die met een middelvinger-emoji kwam.

Het is niet bekend waarom WhatsApp nu kiest voor eigen emoji. Aangezien ze in de bèta zitten, is er ook nog een mogelijkheid dat ze helemaal niet naar de reguliere versie komen. Wel hebben de emoji ondersteuning voor het nieuwe Emoji 5.0, zodat WhatsApp mogelijk snel kan schakelen.

Emoji 5.0

Emoji 5.0 is opgesteld door het Unicode Consortium. Zij zorgen ervoor dat letters en karakters op verschillende platformen overeenkomen zodat overal de juiste gelijke emoji worden weergegeven, maar niet iedereen maakt hier dus gebruik van. Dit zorgt dus voor verschillende emoji in apps en op platformen. Gelukkig kiest Facebook er nu voor om dezelfde emoji te gebruiken voor zowel Facebook als Messenger.

Elke Androidversie bevat overigens zijn eigen systeemfonts met emoticons. Die van Android 8.0 Oreo heeft als bijkomend voordeel, dat deze te updaten zijn via de Play Store. Via een app-update ben je dus altijd verzekerd van de laatste emoji.

Via: Emojipedia

Bedankt voor de tip Gerwin!

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk