‘WhatsApp-groepen kan je binnenkort automatisch laten opschonen’

‘WhatsApp-groepen kan je binnenkort automatisch laten opschonen’

WhatsApp-groepen

Lid van een WhatsApp-groep? Dan zie je het gebruikte opslaggeheugen van de chatapplicatie op je telefoon al snel toenemen. Gebruikers kunnen zelf de bende opruimen, maar of ze dat ook doen is nog maar de vraag. Voornamelijk foto’s, video’s en audioberichten nemen veel ruimte in beslag – de tekstberichten vereisten in verhouding met de andere bestanden maar weinig opslaggeheugen. Volgens WABetaInfo wordt er gewerkt aan een functionaliteit om het gebruikte opslaggeheugen van de chatgroepen te verlagen. Het gaat om een functie die automatisch berichten, foto’s, video’s en andere bestanden uit de groepsgesprekken verwijderd.

Automatisch verwijderen groepsberichten

Berichten zijn voortaan automatisch te verwijderen, beeld: WABetaInfo

Het is een functie die al eerder is uitgelekt als ‘verdwijnende berichten’. Toentertijd werd verwacht dat het ging om groepsgesprekken waarin berichten automatisch verdwijnen; zulke functionaliteiten hebben we eerder al gezien in Telegram, Instagram en Signal. Dat blijkt nu toch niet het geval te zijn, de functie staat inmiddels in de app vermeldt als 'berichten verwijderen'. Vooralsnog rolt WhatsApp de optie enkel uit voor groepsgesprekken – terwijl de verdwijnende berichten mogelijk naar de privégesprekken toe zouden komen. Voor deelnemers van de groepschat(s) wordt het iets makkelijker om het opslaggeheugen van hun telefoon automatisch op te laten ruimen.

Snelle schoonmaak

In de WhatsApp-bèta met versienummer 2.19.348 is het mogelijk om de automatische schoonmaak in te stellen. Het instellen van deze schoonmaakbeurten gebeurt per groep: zo kan je zelf bepalen of een groep belangrijk genoeg is om alle berichten en bestanden van te bewaren. Je kan de groepsapp elk uur, elke week, elke maand of elk jaar laten schoonmaken. Wil je berichten in een persoonlijk gesprek automatisch laten verdwijnen? Dan zal je voorlopig nog een groepsgesprek met je contact aan moeten maken. Of WhatsApp op de proppen komt met de mogelijkheid om berichten in persoonlijke gesprekken te laten verdwijnen, is nog onbekend.

WhatsApp donker splash screen

Het donkere thema van WhatsApp is onderweg, maar lijkt nog niet klaar te zijn

Wat betreft de beschikbaarheid van de functionaliteit, is er weinig bekend. WhatsApp werkt al een tijdje aan de functie en heeft het idee achter de functie nu volledig omgegooid. Gebruikers van de WhatsApp-bèta kunnen alvast een eerste smaaktest uitvoeren; voor de stabiele versie zou het nog een tijdje kunnen duren alvorens WhatsApp de functie uitrolt. Daar komt nog bij dat we ook nog wachten op de donkere modus van WhatsApp – erg snel gaat het niet. Wat vind jij van de nieuwe mogelijkheden? Laat het weten in een reactie onder het artikel.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer