'WhatsApp donker thema werkt met batterijbesparingsmodus'

'WhatsApp donker thema werkt met batterijbesparingsmodus'

Donker thema WhatsApp

Een van de WhatsApp-functies waar nu het meest naar uitgekeken wordt, is ongetwijfeld de donkere modus voor de app. We krijgen al langer berichten te zien die aanduiden dat de functie volop in ontwikkeling is, en het lijkt erop dat de ontwikkelaars nu erg dicht zijn bij het uitrollen van de update. WABetaInfo deelt nu informatie over een exclusieve Android Pie-functie in combinatie met het donker thema.

WhatsApp brengt namelijk de mogelijkheid voor gebruikers om het donker thema te laten werken met de batterijbesparingsfunctie op hun telefoon. Deze feature voor Android Pie is het alternatief voor de systeembrede donkere modus van Android 10 die het activeren van het donkere WhatsApp-thema zal triggeren. De nieuwigheid werd ontdekt in WhatsApp bètaversie 2.19.353, maar ze is nog niet actief voor gebruikers.

Screenshot van de functie

Batterijbesparing

Google gaf vorig jaar toe dat het gebruik van donkere thema's een gunstig effect heeft op je accuduur, en bij WhatsApp zal het thema dus actief zijn zodra je telefoon een beperkte, resterende accucapaciteit heeft. Op die manier krijg je een soort eindsprint wanneer je batterij langzaam leegloopt. Verdere details over de aankomende functie ontbreken nog.

Screenshots van het donker thema

Messenger ging eerder al WhatsApp vooraf, want het kreeg dit jaar een donker thema, maar aan het donker thema voor de Facebook-app wordt wel nog volop gewerkt. Hier vind je ook een overzicht van alle Google-apps die een donker thema hebben ontvangen. Kijk jij uit naar het donker thema voor WhatsApp of behoor jij tot de kleine fanclub van lichte thema's? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties