WhatsApp laat je straks berichten automatisch verwijderen na periode

WhatsApp laat je straks berichten automatisch verwijderen na periode

WhatsApp-berichten verwijderen

WhatsApp-ontwikkelaars werken al een tijdlang aan het langverwachte donkere thema voor de populaire berichtendienst, maar verder zijn er nog andere nieuwigheden onderweg. In bètaversie 2.19.348 van de berichtendienst zit wel een verborgen functie waarmee je berichten periodiek en automatisch laat verwijderen in groepen of conversaties met één persoon.

De functie zit verweven in de code van de bèta, maar ze is nog niet beschikbaar gesteld. Gelukkig heeft WaBetaInfo wel screenshots verzameld die ons meer inzage geven over hoe de functie precies werkt. Voor gesprekken met één persoon vind je de optie in het menu 'Contact weergeven' dat je binnen een gesprek vindt door rechtsboven op de drie puntjes te tikken. Voor groepen ga je op dezelfde manier naar 'Groepsinformatie' en vervolgens naar 'Groepsinstellingen'.

Kies een periode

Je ziet in die menu's de mogelijkheid 'Berichten verwijderen' die standaard uit staat. Zet je deze aan, dan kan je kiezen tussen verschillende periodes waarin WhatsApp berichten in de conversatie verwijdert: 1 uur, 1 dag, 1 week, 1 maand of 1 jaar. Het is niet mogelijk om zelf een specifieke periode aan te duiden. Belangrijk is ook dat je een administrator moet zijn van een groep om de instelling in een gesprek met meerdere gebruikers te activeren.

Het is nog niet bekend wanneer de functie beschikbaar zal zijn voor gebruikers, maar eerder was ze al te zien in een oudere bètaversie onder de naam 'Verdwijnende berichten'. Toen waren de mogelijkheden voor het automatisch verwijderen van berichten nog meer beperkt. Dit keer is er voor het eerst ook een donker thema te zien van de functie. Andere berichtendiensten zoals Telegram en Signal hebben overigens al langer zo'n functie.

> volg Androidworld-nieuws via het Telegram-kanaal

> wordt lid van de Androidworld-community op Telegram

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties