WhatsApp heeft een donkere modus, zo stel je hem in

WhatsApp heeft een donkere modus, zo stel je hem in

WhatsApp donkere modus

Google heeft voor zijn nieuwste Android-versie, Android 10, een systeembreed donker thema gemaakt die automatisch apps donker laat kleuren. Een groot voordeel van dit thema is dat je je ogen minder belast met wit licht. Tegelijkertijd springt het donkere thema zuiniger om met je accu. Inmiddels zijn er al vele Google-apps met een donkere modus beschikbaar en ook andere apps hebben deze functie overgenomen.

De grote afwezige in deze was WhatsApp maar daar komt nu eindelijk verandering in. De bètaversie van deze chatapp heeft het donkere thema vannacht ontvangen en deze kun je nu instellen op je telefoon.

WhatsApp donkere modus

WhatsApp donkere modus instellen

Het instellen van de donkere modus voor WhatsApp is heel eenvoudig. We leggen het hieronder in een paar stappen uit.

> Open de instellingen via het menu met de drie puntjes rechts bovenin

> Tik op 'Chats'

> Tik onder 'Weergave' op 'Thema'

> Kies hier uit:

> Systeem Standaard

> Licht

> Donker: WhatsApp is altijd donker gekleurd

Bij 'Systeem Standaard' neemt WhatsApp neemt het thema over dat je in de instellingen van je telefoon hebt geselecteerd. Je telefoon zal op Android 10 moeten draaien om deze optie in je telefoon terug te kunnen vinden, maar op sommige telefoons met Android Pie werkt de functie ook. Hier is 'Systeem Standaard' vervangen door 'Batterijspaarstand'.

Het lichte thema bevat de bekende lichte kleuren die we al die jaren gewend zijn van WhatsApp. Kies je voor het donkere thema in de opties, dan kleurt de chatapp altijd donker, ongeacht welke modus je in de instellingen van je telefoon hebt geselecteerd.

WhatsApp donkere modus instellen

Heb je de donkere modus in WhatsApp ingeschakeld, dan zullen alle schermen in de app voorzien worden van donkere kleuren, maar geen zwart.

WhatsApp Bèta downloaden

Het bètaprogramma van WhatsApp is vol dus je kan hier niet meer aan deelnemen, maar de donkere modus zal binnenkort ook in de reguliere versie van WhatsApp te zien zijn. Het is nog niet bekend wanneer dit zal gebeuren. Heb je geen geduld? Dan kun je via een apk-bestand de bètaversie alsnog op je telefoon installeren.

Ben jij blij met het donkere thema voor WhatsApp of behoor jij tot de kleine fanclub van lichte thema's? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties