AW Poll: Google, let op, dit soort thema moet er komen

AW Poll: Google, let op, dit soort thema moet er komen

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

De opkomst van donkere thema's

Android-fans hebben altijd wel iets wat ze graag in hun geliefde besturingssysteem willen zien. Een donker thema is daar altijd al één van geweest. Google testte het idee al sinds Android Marshmallow in 2015, maar het is tot op heden nog niet helemaal doorgevoerd. In Android Oreo zijn de eerste stappen al wel gezet: de snelle instellingen kunnen nu een donkere achtergrond krijgen, samen met de achtergrond van de app-drawer. Daarnaast hebben enkele fabrikanten ook al de optie om in heel Android een donker thema toe te passen, zoals OnePlus dit heeft.

Donker thema OnePlus 6 Android Pie

Donker thema op de OnePlus 6

Daarnaast krijgen diverse apps de mogelijkheid om een donker thema te weergeven. Denk aan de NOS-app, YouTube, de Google Telefoon-app en ga zo maar door. Een donker thema heeft diverse voordelen. Ten eerste oogt het rustig, zeker als je in een donkere omgeving zit. Daarnaast scheelt het energie voor AMOLED-schermen, waarbij het weergeven van wit meer energie kost dan bij een gewone LCD. Sinds we steeds meer AMOLED-schermen zien, is het logisch dat er meer en meer donkere thema's worden doorgevoerd.

Aan de andere kant komt Google ook met een nieuw design in diverse apps, waarbij de kleur wit voorop staat. Denk aan de recente-app update van Google Foto's of de Google Contacten-app. Het zou kunnen dat Google hiermee het simplistische uiterlijk van de apps wil benadrukken. Ook werkt wit beter als je in de felle zon probeert te lezen wat er op het scherm staat. In ieder geval zijn er genoeg meningen over waar jullie van houden.

AW Poll thema uitslag

Er zijn in totaal bijna 600 stemmen uitgebracht, waarbij je de volledige uitslag hierboven kan zien. Het donkere thema weet een ruime overwinning te behalen met 59% van de stemmen. Lichte thema's kunnen op 12% van de stemmen rekenen. Een combinatie van beide, waarbij automatisch het donkere thema kan laten inschakelen, weet met 28% nog de tweede plek binnen te slepen. Google, je weet wat je er te doen staat!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk