Offline vertalen

Lees verder na de advertentie.
Op vakantie naar Frankrijk, Duitsland, Spanje of een ander land waarvan je de taal niet goed beheerst, maar je wilt voor de zekerheid wel een woordenboek-app meenemen die ook offline werkt. We zouden gelijk Microsoft Translator aanraden of een andere fancy app, maar misschien zoek je zoiets helemaal niet. Met Translator kun je ook talen downloaden die je offline kunt gebruiken, maar dat loopt al snel in de honderden MB’s en misschien is je ruimte kostbaar. Zodoende zijn we op zoek gegaan naar woordenboeken die offline te gebruiken zij, minder ruimte innemen en niet heel veel features bezitten. Zo kwamen we uit op de apps van ontwikkelaar AllDict.
Het is maar wat je wilt, want de app is zeker een minder stuk bruikbaar dan bijvoorbeeld Translator, maar het vertalen van losse woorden gaat ook met deze apps prima. Hier zijn de NL-DE- en NL-FR-app geïnstalleerd en die namen 43 en 39MB ruimte in, terwijl dat bij Translator voor Nederlands, Duits en Frans een kleine 700MB was.
De AllDict-apps bieden aan de bovenkant van het scherm de mogelijkheid om de talen te wisselen en ook is er een balk aanwezig, waarin je het juiste woord kunt typen. Ook is het mogelijk om het woord uit te laten spreken, maar dan moet er uiteraard wel een werkende internetverbinding aanwezig zijn. Je kunt woorden opslaan als favoriet en ook kun je de geschiedenis bekijken om toch nog eens te checken wat de vertaling van een woord ook alweer was. Ook kun je oefeningen doen, zoals het kiezen van de juiste vertaling, het juist schrijven van woorden of je uitspraak, maar daarvoor moet je zelf woorden toevoegen in je persoonlijke woordenboek. Woorden zijn ook te kopiëren naar een clipboard, zodat je ze ook in andere apps kunt gebruiken en dat is het dan ook.
Als je niet heel veel ruimte meer op je toestel hebt en geen toeters en bellen zoekt bij een vertaal-app dan zijn de applicaties van AllDict het bekijken waard. Het is wel zonde dat je geen korte zinnetjes kunt ingeven die dan vertaalt worden en wat dat betreft scoort Microsoft Translator weer wel, maar dat kost je dan ook veel meer interne opslag. Uiteraard zijn er nog veel meer alternatieven te vinden, waarmee je offline woorden, zinnen of hele stukken tekst kunt vertalen.
Ga jij deze zomer op vakantie en welke app voor offline vertaling staat er bij jou geinstalleerd?
Beschikbaarheid
In de Play Store zijn tientallen vertaal-apps van AllDict te vinden, dus dat is een kwestie van zelf even uitzoeken welke je precies nodig hebt. Het gaat hierbij niet alleen om applicaties die vertalen naar en vanuit het Nederlands, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor Duits-Spaans, Italiaans-Koreaans of Hongaars-Pools. Bekijken welke woordenboeken er allemaal te vinden zijn doe je via deze weblink. De apps zijn gratis te gebruiken, maar je kunt de advertenties afkopen voor de prijs van € 3,07.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Hoe kan je als Android platform nou zo’n artikel schrijven zonder een enkele keer Google translate te noemen? Nee, er wordt zelfs alleen maar met Microsoft translate vergeleken..
Dat slaat toch helemaal nergens op? Onderbouw dan in ieder geval waarom je Google translate niet mee neemt in je review.
En zo veel ruimte nemen die offline talen echt niet in beslag bij Google translate.