7 redenen om te stoppen met WhatsApp

7 redenen om te stoppen met WhatsApp

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

8,7 miljoen!

WhatsApp is groot in Nederland, deze messenger zou geïnstalleerd zijn op 8,7 miljoen Nederlandse smartphones, meer dan de helft van de totale bevolking. Dat is veel, heel veel, vooral als je bedenkt dat er kleine kinderen en ouderen zijn die geen smartphone gebruiken. We WhatsAppen dan ook wat af, ook al was er even paniek na de overname door Facebook. Maar waarom gebruiken we de messenger nog? Hier 7 redenen om ermee te stoppen!

Lees ook: 10 alternatieven voor WhatsApp

1. Geen berichten versturen via PC

Met stip op één, het ontbreken van de mogelijkheid om berichten via de PC te sturen. Ook al zitten we het grootste deel van de dag met een smartphone, toch zou het prettig zijn om op een desktop, met een groot toetsenbord berichten te versturen. Dit gaat niet alleen veel sneller, maar kan ook nog eens makkelijker tussendoor gedaan worden.

2. Eén apparaat tegelijkertijd

Wissel je wel eens van smartphone, dan weet je dat WhatsApp op slechts één apparaat actief kan zijn. Ben je gewisseld, dan zul je WhatsApp opnieuw moeten verifiëren en blijft op het andere toestel een melding verschijnen dat dit op slechts één apparaat tegelijk kan. Waarom WhatsApp?

3. Geen tablets

Tegenwoordig hebben we een smartphone, tablet, PC, laptop en misschien nog een aantal andere slimme devices. WhatsApp heeft het nog steeds niet voor elkaar (of wil het niet) om ook te communiceren op een tablet. Natuurlijk zijn er wel mogelijkheden om dit op een tablet te installeren, maar officiële ondersteuning is er nog niet. Omdat er geen telefoonnummer aan tablets is gekoppeld, zal dit waarschijnlijk ook nooit gaan gebeuren.

4. Privacy: gegevens delen met Facebook

In het nieuwe beleid van Facebook valt te lezen dat gegevens uit te wisselen zijn binnen de verbonden bedrijven. Gezien het feit dat WhatsApp eigendom is van Facebook zou het mogelijk kunnen zijn dat jouw WhatsApp-data in de toekomst, op enige manier, gebruikt zal worden door het sociale netwerk. Eigenlijk willen we dit niet, maar een keuze hebben we ook niet als je WhatsApp wil blijven gebruiken.

5. Slapeloze nachten van de blauwe vinkjes

De blauwe vinkjes in WhatsApp hebben wat losgemaakt in Nederland getuige de reacties. Oké, ze zijn alweer uit te schakelen, maar als er zoveel emotionele verbintenis is met een app om berichtjes te sturen kun je er beter mee stoppen, echt!

WhatsApp Blauwe vinkjes

6. WhatsApp als bewijslast in scheiding

Geloof het of niet, maar in Italië worden WhatsApp-berichten gebruikt om scheidingen definitief te maken. Hierbij worden de berichten officieel geaccepteerd als bewijslast waarna de scheiding voltooid kan worden.

7. Alleen te koppelen aan telefoonnummer

Tegenwoordig hebben we allemaal een mail-adres, Facebook-account, Twitter, Google en nog veel meer. Waarom mag WhatsApp alleen gekoppeld worden via een telefoonnummer en bijvoorbeeld niet via een mailadres? Ook het vinden van nieuwe contacten zou via een mail-adres vele malen makkelijker kunnen.

Maar waarom blijft iedereen het gebruiken?

De reden is eigenlijk heel simpel, welke messenger je ook gebruikt, niet al je vrienden doen het. Dit wil dus zeggen dat je vrienden niet kunt bereiken omdat ze geen Hangouts, Telegram of Facebook Messenger gebruiken. Hoe goed de redenen ook zijn om ermee te stoppen, toch doen we het collectief niet...

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk