Blauwe vinkjes WhatsApp: zo reageert Nederland

Blauwe vinkjes WhatsApp: zo reageert Nederland

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Blauwe vinkjes WhatsApp

WhatsApp heeft gisteren de inmiddels beruchte blauwe vinkjes geïntroduceerd, waardoor het mogelijk is exact te zien hoe laat iemand een bericht heeft ontvangen en gelezen. Dit zou volgens een aantal gebruikers een aantasting van de privacy zijn en wijzen met een beschuldigende vinger naar Facebook. De rating in de Play Store gaat omlaag, er worden veel 1-ster-beoordelingen gegeven en de reacties laten zien dat veel gebruikers boos zijn. Hieronder een aantal reacties in de Play Store die gepaard gaan met met slechte beoordelingen.

Weinig privacy meer sinds fb overname 

Niet blij met blauwe vinkjes!

Vond het al ellendig dat je kon zien waneer je voor het laatst online geweest was en nu kun je ook al zien dat de berichtjes gelezen zijn.. begint steeds slechter te worden!

Haal die vinkjes eraf, idioten!!

Ook op Twitter zijn de reacties niet mals:

De algemene strekking van deze berichten is dat het de privacy aantast. De 'laatst gezien'-functie van WhatsApp wordt vaak gebruikt als 'spionage-middel' om te bekijken of de contactpersoon wel op tijd reageert en heeft al de nodige ruzies veroorzaakt en relaties kapot gemaakt. Deze opties is echter wel uit te schakelen en dat hebben dan ook veel mensen inmiddels gedaan.

WhatsApp vinkjes

 

Inhakers

Ook bedrijven reageren volop op 'blauwevinkjes-gate'.

PostNL:

WNF (al dan niet niet-officieel):

Veronica:

Donald Duck:

Blauwe vinkjes uitzetten

Helaas is het tot op heden nog niet mogelijk om de blauwe vinkjes in WhatsApp uit te zetten, deze optie is nog niet ingebouwd. Of dit in de toekomst gaat gebeuren is vooralsnog niet bekend, WhatsApp heeft nog niet gereageerd. Voorheen was er alleen te zien dat een bericht verzonden of afgeleverd was, hier is verder niets aan veranderd.

Hoe denk jij erover?

Ben jij bang dat je privacy aangetast wordt door de blauwe vinkjes? Of valt het allemaal wel mee?

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk